Sport

Komentari 5

Božićni poklon: Defoe je dobio medalju nakon deset godina...

Božićni poklon: Defoe je dobio medalju nakon deset godina...

Današnji igrač Bournemoutha je u sezoni 2007/2008 nastupao za Tottenham te je s njima dogurao do polufinala Liga kupa. Spursi su na kraju osvojili to natjecanje, a Defoe je u međuvremenu otišao...

Tko čeka taj i dočeka! Često se koristimo u životu s ovom frazom, a ona se engleskom napadaču Jermainu Defoeu (36) itekako pokazala istinitom. Naime, Defoe je medalju za osvajanje Liga Kupa dobio nakon čak 10 godina.

Današnji igrač Bournemoutha je u sezoni 2007/2008 nastupao za Tottenham te je s njima dogurao do polufinala Liga kupa, no klub ga je prodao Portsmouthu u zimskom prijelaznom roku. Samo dva mjeseca kasnije, "pijetlovi" su došli do trofeja pobijedivši Chelsea u finalu sa 2-1. 

Nakon 10 godina čekanja, predstavnici tog natjecanja odlučili su ispraviti nepravdu i dodijeliti Defoeu nagradu jer je imao svoj udio u osvajanju naslova.

Posjetili su ga u njegovom Bournemouthu, te se medalja napokon nalazi kod svog vlasnika. A Defoe je dobio najbolji mogući božićni poklon

- Predivan je osjećaj što sam bio dio kluba bogate povijesti, velikog kluba koji ostvaruje sjajne rezultate posljednjih godina. Bila je to fantastična utakmica protiv Chelsea, a ja sam samo sjedio i uživao u njihovoj predstavi - rekao je Defoe. 

Engleskom napadaču je ovo jedini trofej u karijeri, a profesionalnim nogometom se bavi već 20 godina. Tijekom velike karijere nosio je dresove Sunderlanda, Tottenhama, Toronta, Portsmoutha, West Hama, Sunderlanda, a trenutačno brani boje Bournemoutha.

Najčitaniji članci