Obavijesti

Sport

Komentari 2

Božo Maljković: Cibona u Areni može iznenaditi

Božo Maljković: Cibona u Areni može iznenaditi
1

Poznati srpski košarkaški trener okarakterizirao je zagrebačku Cibonu kao pritajenog favorita Final Foura NLB lige, koji se igra u beogradskoj Areni

VIDEO

Ako bismo gledali kvalitetu, Partizan je svakako najveći favorit za osvajanje regionalnog naslova. Obzirom da bi Vujoševićevi igrači mogli biti umorni od dvoboja s CSKA-om u četvrtfinalu Eurolige, sve je moguće. Nikako ne bih otpisivao Cibonu, koja ima odličan sastav, rekao je Božidar Maljković u razgovoru za srpske Kurir i Glas javnosti.
Iznimno oštro Maljković je progovorio o sudačkom zakidanju Partizana tijekom prvih dvaju dvoboja s CSKA-om u četvrtfinalu Eurolige (europski prvaci trenutačno vode 2-0).
- Mislim da je suđenje Partizanu bilo katastrofalno i da momčadi kao što je CSKA ne treba sudačka podrška. Rusima je bilo dozvoljeno sve i to strašno utječe na suparničku momčad - tvrdi Maljković.
Na pitanje je li Partizan spreman smanjiti na 2-1 u trećem dvoboju Maljković je odgovorio:
- Rekao bih vam samo kad bih znao tko će suditi tu utakmicu. Žalosno je to. Stvarno bih želio da sastav Duška Vujoševića prođe na Final Four, no uz ovakvo suđenje to doista nije moguće. Mislim da Partizan igra fantastičnu košarku, možda i najbolju u Europi. Očigledno to, međutim, nije dovoljno da bi se došlo do Final Foura.
Trener koji je sa splitskom Jugoplastikom krajem 80-ih godina prošlog stoljeća osvojio dva uzastopna europska naslova tvrdi da europsku košarku i dalje simpatizira više od američke NBA lige.
- Mene NBA liga uspavljuje. Iskreno, uopće ne pratim regularni dio lige. Tek je doigravanje nešto zanimljivije. Pobornik sam europskog stila igranja košarke. Smatram da je i dalje najveći mogući užitak gledati utakmice poput ovih četvrtfinalnih dvoboja Panathinaikosa i Siene ili Barcelone i TAU Ceramice - zaključio je srpski trener.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu