Obavijesti

Sport

Komentari 4

Braća karatisti opet oduševili! Ivan uzeo zlato, Anđelo srebro

Braća karatisti opet oduševili! Ivan uzeo zlato, Anđelo srebro
2

U razmaku od 15-ak minuta hrvatski karatisti Ivan i Anđelo Kvesić osvojili su zlatnu i srebrnu medalju pretposljednjeg dana Europskih igara u Minsku. Hrvač Ivan Huklek borit će se za broncu

VIDEO

Sjajne vijesti stigle su s pretposljednjeg dana Europskih igara u Minsku. Hrvatski reprezentativci u Karateu Ivan i Anđelo došli su do finala u svojim kategorijama: Ivan je osvojio zlato u kategoriji do 84 kilograma, a Anđelo srebro u kategoriji iznad 84 kilograma.

Ivan Kvesić (22) prvi je stao na tatami i u izjednačenoj borbi pobijedio Turčina Uğura Aktaşa odlukom sudaca nakon što je borba završila bez dodijeljenog poena bilo kojem borcu. Ivan je ipak bio nešto aktivniji tijekom četiri minute i to mu je donijelo zlato.

- Bio bih sretan s bilo kojom medaljom, ali došao sam po zlato. Imao sam pet mečeva, svih pet sam pobijedio, u finalu je bilo na odluku sudaca. Tijesan meč s Turčinom koji je prvi na svjetskoj i olimpijskoj ljestvici. Prije mjesec dana sam malo ne-fer izgubio u finalu Šangaja, vjerojatno se to sad vratilo. Stvarno sam presretan, puno bodova za Olimpijske igre i stvarno veliki motiv za dalje - rekao je Kvesić nakon meča i nastavio:

- Ovaj uspjeh dosta me približio Tokiju. Bio je jako velik koeficijent natjecanja, tako da sam s pet pobjeda jako blizu, da ne govorim da sam tamo. Rezervacija karte? Haha, ne mogu to dok ne bude službeno. Trebam prikupiti još dosta bodova. Trenutačno sam treći na olimpijskoj ljestvici, tako da ću sigurno sad još napredovati i to je najvažnije.

Doping drama u Minsku: Naš stjegonoša potjeran je iz sela
Doping drama u Minsku: Naš stjegonoša potjeran je iz sela

Desetak minuta potom njegov brat Anđelo (24) pokušao je ponoviti taj uspjeh protiv Azerbajdžanca Asimana Gurbanlija. No nije uspio, protivnik ga je dobio 1-0 udarcem "yuko" u ranoj fazi borbe.

- Saznali smo i kako izgleda srebro, na vašu sreću, ali ne i na moju. Volio bih da je bilo zlato. Mislim da sam finale odradio jako dobro, velik dio meča sam dominirao. Nažalost, to je karate. Jedna mala greškica, trenutak nepažnje i protivnik to iskoristi, pobijedi me minimalnim rezultatom 1-0. Taj jedan je bio zlata vrijedan za njega - rekao je Anđelo nakon osvojenog srebra i dodao:

- Razočaranje? Srebro je tu, moram biti zadovoljan u tako jakoj konkurenciji. Zahvalan sam i treneru što nas je odlično vodio i Bogu na svemu. Uvijek težimo zlatu. Nekad nam je draže osvojiti broncu, kad si pobijedio, nego srebro kad izgubiš. Ali sve u svemu, treba biti jako zadovoljan. To je velik uspjeh za Hrvatsku i za nas.

- Daljnje ambicije? Zaslužili smo mali odmor, možda dva tjedna. Nakon toga startamo s bazičnim pripremama, kondicijom i snagom. I već početkom rujna čeka nas Premier liga u Japanu, jak turnir, jedan od kvalifikacijskih koji se boduje za Olimpijske igre. Iza toga je Premier liga u Moskvi i tako dalje.

Nastavak je to odličnih rezultata Širokobriježana iz karate kluba Hercegovina Zagreb, koje trenira Čitlučanin Danijel Vučić (38), te sjajna najava za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Kvesići su prije tri mjeseca osvojili bronce pojedinačno na Europskom prvenstvu u Guadalajari u Španjolskoj te ekipno na EP-u u Kocaeliju u Turskoj. Ivan je prošle godine u Madridu bio zlatni na Svjetskom prvenstvu u Madridu.

Hrvač Ivan Huklek (22) nije se uspio plasirati u finale kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom. I njega je zaustavio Azerbajdžanac; Islam Abbasov bio je uvjerljiv u polufinalu (5-0) pa će član Hrvačkog kluba Sesvete u nedjeljnu borbu za broncu.

Ante Milković ispao je u prvom kolu u kategoriji do 130 kilograma od Azera Sabaha Šarijatija 3-0 pa izgubio priliku za broncu kroz repasaž jer je Šarijati izgubio u četvrtfinalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima