Obavijesti

Sport

Komentari 33

Kostelić čudesnom 2. vožnjom počeo lov na obranu naslova

Kostelić čudesnom 2. vožnjom počeo lov na obranu naslova
2

Ivica Kostelić (32) na prvoj je utrci nove sezone Svjetskog kupa osvojio peto mjesto u veleslalomu u Söldenu. Hrvatski skijaš imao je najbolje vrijeme druge vožnje...

VIDEO

Ivica Kostelić osvojio je peto mjesto u prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa! U veleslalomskoj utrci u Söldenu pobijedio je Ted Ligety, a Ivica je uzeo prvih 45 bodova zahvaljujući najboljem vremenu druge vožnje. Ujedno, Ivici je to najbolje vrijeme u karijeri u Söldenu. Drugi je bio mladi Francuz Pinturault, a ispred Ivice su i Schoerghofer te Carlo Janka.

U prvu utrku nove sezone Ivica je krenuo sa startnim brojem 15. Nakon prve vožnje u kojoj je Ivica napravio jednu veliku pogrešku na stazi Rettenbach u austrijskom Söldenu najbolji skijaš svijeta od prošle sezone bio je 18. sa sekundom i 70 stotinki zaostatka za vodećim Ligetyjem.

No čudesnom drugom vožnjom Ivica je po tko zna koji put u karijeri sve nadoknadio i do samoga kraja bio je u borbi za postolje. Tek su ga iskusni Ligety, prošlogodišnji osvajač veleslalomskog globusa, te spomenuta trojka s prevelikom prednošću iz prve vožnje, uspjeli gurnuti na petu poziciju.

Iako je Ivica najavio kako ne očekuje furiozan start u sezonu zbog operacije tijekom ljeta te vjeruje kako će nešto kasnije ući u formu, čini se da je sam sebe opet podcijenio. Jer ta druga vožnja doista je bila čudesna i da je samo malo više riskirao u prvom laufi, Ivica bi sigurno bio na postolju. Ovim plasmanom  već je sad puno napravio, pogotovo ako se zna da veleslalom nikada nije bila njegova jaka strana. Prošle, šampionske, sezone Kostelić je u veleslalomu osvojio svega 120 bodova i u poretku veleslalomaša bio je 'tek' 11.

- Dok sam vozio drugu vožnju, nije mi se činilo da sam tako dobar i da idem tako brzo, a na kraju je ispalo da sam ostvario najbolji rezultat na ovoj stazi - rekao je nakon utrke aktualni pobjednik Svjetskoga skijaškoga kupa te otkrio u čemu je tajna:

- Trening veleslaloma uoči početka sezone bio je vrlo dobar i isplatio se već na prvoj utrci - rekao je Ivica Kostelić u ciljnoj ravnini.

- Sad ću trenirati slalom. Oduševljen sam startom nove skijaške sezone.

Sezona Svjetskoga skijaškoga kupa za muškarce nastavlja se utrkom slaloma u finskom Leviju sljedeći mjesec. 

Poredak u Söldenu

1. Ted Ligety 2:22.00

2. Alexis Pinturault  +0.29

3. Philipp Schoerghofer  +0.51

4. Carlo Janka +0.58

5. Ivica Kostelić +1.16

Ukupni poredak nakon jedne utrke

1. Ted Ligety 100

2. Alexis Pinturault  80

3. Philipp Schoerghofer  60

4. Carlo Janka 50

5. Ivica Kostelić 45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu