Obavijesti

Sport

Komentari 9

Branko Tamše dobio otkaz u Nexeu, presudio mu Igor Vori

Branko Tamše dobio otkaz u Nexeu, presudio mu Igor Vori

Sesvete su na startu Lige za prvaka pobijedile Nexe 38-33 uz 17 obrana Perića i 10 golova Hršaka. Našički klub nakon tri godine suradnje dao je otkaz slovenskom stručnjaku

VIDEO

Trogodišnja avantura slovenskog stručnjaka Branka Tamšea (46) na klupi Nexea završila je ovu subotu. U prvom rukometne Lige za prvaka u Premijer ligi Sesvete su priredile senzaciju na domaćem parketu i pobijedile 38-33 (18-16).

Momčad Igora Vorija (43) odigrala je fantastičnu utakmicu, ponajviše zahvaljujući golmanu Filipu Periću koji je imao čak 17 obrana, Patriku Hršaku koji je Našičanima utrpao deset i Davoru Gavriću s devet golova. Ni devet golova Manuela Štrleka nije bilo dovoljno gostima da nešto izvuku u Novom Jelkovcu. Dominik Kuzmanović obranio je samo tri lopte, a Mihailo Radovanović dvije.

Branko Tamše postao je trener Nexea nakon što su Hrvoja Horvata 2021. imenovali izbornikom hrvatske reprezentacije. Pod njegovim vodstvom Našičani su ostvarili dojmljive rezultate u Europi, 2022. bili na Final Fouru Europske lige, prošle sezone igrali četvrtfinale, ali nisu uspjeli prekinuti dominaciju Zagreba u domaćem prvenstvu i Kupu.

Ovako je Tamše govorio nakon utakmice, dok još nije znao da je bivši.

- Što pametno reći poslije ovakve utakmice? Jako teško, glave su još vruće. Od samog početka nije išlo kako smo mi htjeli da se igra. Bili smo presvileni u obrani, primili puno previše golova. Puno prelakih golova, napravili previše tehničkih pogrešaka, razbranili njihova golmana od početka, imao je 17 obrana. Nismo imali energiju koja nas krasi. Ako to nemamo, onda su svi za nas opasni, to znam dugo, znaju i igrači. Danas su Sesvete bile bolje, za dva-tri dana je nova utakmica. Samo s pravom energijom i željom, s glađu za uspjehom možemo biti dobri kakvi smo bili u puno utakmica. Danas ništa nije išlo od ruke, čestitke Sesvetama.

Sesvete su vodile od prve do zadnje minute. Nexe je, čini se, platio danak igranju na dva kolosijeka. U utorak je svladao švedski Sävehof, a već u utorak gostuje kod Gorenja u Velenju.

- Neću tražiti izgovore, najbolje je pitati igrače kako se osjećaju. Momčad Sesveta se maksimalno pripremila za nas, imala energiju koju su dobivali dodatno našim greškama i promašenim zicerima. Tako to ide u sportu. Nažalost, kod nas je falilo energije, a bilo ju je na drugoj strani kod Sesveta - rekao je Tamše u oproštajnoj izjavi i zaključio:

- Neće nikako biti laka noć, ali to je sport. Moramo razmišljati o idućoj utakmici, Velenju u Europskoj ligi. Moramo pokazati drugo lice i napraviti sve da to postignemo.

Priopćenje Nexea

Rukometni klub NEXE donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Brankom Tamšeom koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi. S njim odlazi i njegov dosadašnji pomoćnik Albin Eter. 

Trener Branko Tamše preuzeo je rukometni klub NEXE u siječnju 2021. Pod njegovim vodstvom ostvareni su neki od najvećih uspjeha našeg Kluba, među kojima je Final four EHF Europske lige 2022. godine. 

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Branku Tamšeu na ostvarenim rezultatima, te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti. 

Klub će o svim daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...