Obavijesti

Sport

Komentari 2

Brat i sestra Črep zajedno po medalju na Europsko prvenstvo

Brat i sestra Črep zajedno po medalju na Europsko prvenstvo
5

Matija (17) i Nika (14) treniraju od pete godine, a sad su se po prvi put oboje istovremeno kvalificirali na Europsko prvenstvo. Nika je krenula Matijinim stopama, a i sad će joj brat biti velika podrška u Španjolskoj

VIDEO

U moru talentiranih sportaša koje Hrvatska ima, dvoje putnika za nadolazeće Europsko prvenstvo u taekwondou dolazi iz istog doma. Matija (17) i Nika (14) Črep ove su godine osvojili sve što se moglo u Hrvatskoj. Trenutno se pripremaju za EP u Španjolskoj koje je početkom listopada u Marini d' Or.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Brat i sestra članovi su zagrebačkog kluba Ion. Nika je aktualna kadetska prvakinja države, Matija je aktualni juniorski, mlađeseniorski i seniorski prvak Hrvatske. Seniorsko prvenstvo osvojio je sa samo 16,5 godina, a U-21 prvak bio je i lani, prve godine kad je imao pravo nastupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo mi je zadnja juniorska godina i mislim da imam realne šanse nešto napraviti na Europskom. Konkurencija je više manje ista kao i na Europskom klupskom prvenstvu koje je bilo u ožujku u Grčkoj, a tamo sam bio prvi - kaže Matija, učenik 3. razreda 1. gimnazije.

I on i Nika počeli su trenirati s pet godina, a sad je njihovim stopama krenula i najmlađa sestra, petogodišnja Klara.

- Prvo je počeo Matija, a onda se taekwondo i meni počeo sviđati. Mislim da nisam ni znala za druge sportove - smije se Nika.

Ipak, dodaje, bilo je kriza kad je pomislila odustati. U nekom trenutku privukao ju je suvremeni ples, no ipak je odlučila da su joj udarci draži. I Matija je imao trenutak neodlučnosti kad je cijela ekipa bila na futsalu, ali, nasreću, ljubav prema borilačkim vještinama je i kod njega prevladala.

- Ma stalno sam se tukao doma s tatom kad sam bio mali pa je bilo logično da me upišu na ovakav neki sport - zaključuje Matija.

Nika na brzinu dodaje kako su se tukli i međusobno, ali ipak više kao dio treninga nego kao rješenje svađe. Sad je toga još i manje. Nije ni Nika više tako mala i bezopasna... Oboje se slažu kako im nikad nije teško odraditi trening, a najgori dio su ozljede. Matiju je slomljeni nos nedavno gotovo stajao odlaska na Europsko U-21 prvenstvo. Iako se uz borilačke sportove kao osnovni problem spominje skidanje kila njima to nije naporno.

- Nije mi teško održavati kilažu. Treba biti discipliniran i ne pretjerivati pa onda bez problema skineš dvije kile pred natjecanje -objasnio je Matija.

Niki će dobro doći njegovi savjeti i podrška, jer ovo joj je prvo Europsko prvenstvo. Matija je već iskusan na velikim natjecanjima. Lani je bio na Svjetskom prvenstvu, gdje je poražen u 1/16 finala, a nastupio je i na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih. 

Osim njih dvoje, ovaj mladi zagrebački klub ima još četvero putnika na Europsko prvenstvo. Iako postoje tek šest godina nametnuli su se zapaženim rezultatima.

- Ove godine će na Europskom prvenstvu nastupiti naših dvoje kadeta i četvero juniora, što je izuzetan uspjeh za klub. Izborili su se  za mjesto u reprezentaciji usprkos jakoj konkurenciji u svojim kategorijama i očekujem dobre borbe, a možda i koju medalju - rekao je Ivan Petošić, osnivač i glavni trener Iona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram