Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Bravo! Hrvat je postavio novi AIDA rekord u ronjenju na dah

Boris Milošić, član RK Split je postavio rekord u disciplini Bi-Finn sa zaronom od 234 metra. Do uspjeha je stigao pod nadzorom AIDA-e, ronilačka federacija koju nije priznao Olimpijski odbor

17 komentara

Boris Milošić (22) je novi svjetski rekorder u ronjenju na dah. Postavio je rekord u disciplini Bi-Finn sa zaronom od 234 metra, pod nadzorom federacije AIDA koja nije priznata od Svjetskog olimpijskog odbora. Uspjehom se pohvalio njegov klub na svojoj službenoj stranici.

- Mentalna snaga mi je omogućila da nadjačam motivaciju, pripreme, i da pomaknem vlastite granice od onih koje sam očekivao s trenutnom formom. Hvala svima na podršci - poručio je Boris nakon velikog uspjeha. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New fins, new suit and a new World Record (Aida, pending) 😁 . At the 13.th Serbian open Championship in freediving, me and @maverick2go both set a WR with Bifins, making the exact same distance. . My mental strategies made it once again possible for me, to overcome a low point in motivation, physical preparation and even push my limits further than I expected in my current shape. . I want to say thank you to everyone who has been a big support for me, especially my coach @kondiciski_trening_split and sponsor @majestic_carbon . #apnea #apnoe #freedivig #freitauchen #water #sport #watersports #pushinglimits #extremesport #worldrecord #aida #bifins #majestic #carbonfins #wetsuits #champion #breathless

A post shared by Boris Freediver Milošić (@milosicboris) on

Mladi Splićanin je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao na 13. Serbian Open Freediving Championshipu.

On je lani na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah bio je peti, a to mu je bilo dovoljno da uđe u 1. kategorizaciju sportaša po HOO-u. Ove godine je prije postavljanja rekorda slavio na natjecanjima u Ateni i u Barceloni.

Boris je od 2016. godine član RK Splita koji je na natjecanju imao šest predstavnika. 

Inače, službeni svjetski rekorder je Goran Čolak s 256.93 metara, što je više od 20 metara više od Milošićevog uspjeha.

Rezultati RK Splita

  • 1. mjesto klupski – Veljano Zanki, Lada Sartori i Jure Pisac
  • 1. mjesto ukupno muški – Veljano Zanki
  • 1. mjesto ukupno žene – Lada Sartori
  • 1. mjesto Bi-fin i svjetski rekord – Boris Milošić
  • 1. mjesto statika – Veljano Zanki
  • 1. mjesto DNF – Ivana Aljinović
  • 2. mjesto statika – Lada Sartori
  • 2. mjesto DYN – Veljano Zanki
Naši partneri pišu
Message