Sport

Komentari 5

Svaka čast! Sestra Matee Jelić brončana na EP-u za kadetkinje

Svaka čast! Sestra Matee Jelić brončana na EP-u za kadetkinje

Hrvatski taekwondoaši na Europskom prvenstvu za mlađe uzraste u Estoniji osvojili su dva zlata, dva srebra i dvije bronce. Među medaljašima je i Ivona Jelić, mlađa sestra zlatne olimpijke iz Tokija

Obitelj Jelić ima novu veliku medalju u taekwondou! Nakon zlata Matee Jelić (23 na Olimpijskim igrama u Tokiju, njena sestra Ivona (13) osvojila je broncu na Europskom kadetskom prvenstvu u Tallinnu.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Matee Jelić u Kninu

Ivona, koja nastupa za taekwondo klub Olympic iz Knina, bila je prva nositeljica turnira u kategoriji do 59 kilograma i u prvom je kolu bola slobodna.

U četvrtfinalu je pobijedila njemačku predstavnicu Raoudu El Bojaddayni 21-11, a u polufinalu je Ruskinja Darija Krivova, kasnije zlatna, bila bolja 22-9. Bio je to prvi Ivonin poraz na turnirima u godinu i pol dana.

Hrvatskoj je zlato u kategoriji djevojčica do 33 kilograma donijela Petra Uglešić. Helena Dujmić osvojila je broncu u kategoriji do 54 kilograma, a u kategoriji kadetkinja iznad 59 kilograma zlatna je bila Magdalena Matić, srebrna Petra Mršić.

Josip Teskera u kategoriji taekwondoaša do 54 kilograma ispod 21 godine osvojio je srebro.

Najčitaniji članci