Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bravo, Jano: Varaždinka postala prvakinja Europe u sedmoboju

Bravo, Jano: Varaždinka postala prvakinja Europe u sedmoboju

Četiri je puta rušila osobni rekord u skoku u vis, na koncu preskočila čak 187 centimetara, a s konačnih 6106 bodova postavila je najbolji rezultat sezone. Jana Koščak donijela je Hrvatskoj zlato

VIDEO

Hrvatska prvi put ima europsku prvakinju u sedmoboju! Mlada Varaždinka Jana Koščak (16) u utorak je osobnim rekordom u posljednjoj disciplini, utrci na 800 metara (2:23,96) obranila bodovno vodstvo i uzela zlato na smotri mlađih juniora Starog kontinenta.

Jana je sa 6106 bodova postavila najbolji rezultat sezone u ovom uzrastu u Europi, a to je ujedno i novi hrvatski rekord. Prvu pratiteljicu, Mađaricu Saroltu Kriszt, ostavila je iza sebe 312 bodova, a brončanu Njemicu Piu Messing 416 bodova.

Posljednju utrku sedmoboja na EP-u možete pogledati OVDJE.

- Jako sam sretna, ali pomalo tužna zbog koplja koje nije išlo kako sam planirala. Ali bila sam dobra u skoku u vis i u dalj, napravila sam i osobni rekord na 800 metara, tako da je super. Volim Jeruzalem, atmosfera je sjajna, ima toliko ljudi i baš sam sretna zbog ovoga - rekla je Jana.

Sedmobojem se bavi i godinu dana starija sestra Klara.

Varaždinsko čudo od djeteta: Na treningu se znam posvađati s tatom, pa doma ne pričamo...
Varaždinsko čudo od djeteta: Na treningu se znam posvađati s tatom, pa doma ne pričamo...

Cilj joj je bio 6000 bodova, na kraju ga je debelo prebacila.

- Nakon prvog dana nisam bila toliko nervozna jer sam znala da mogu dobro skakati u dalj, ali imala sam osjećaj da moram dati sve od sebe bez obzira na to koliko vodim. Mogla sam trčati 2:40 na 800 metara, ali htjela sam osvojiti 6000 bodova i gledati mađarsku atletičarku, da joj ne dopustim da previše napreduje. Postigla sam i rekord i 6000 bodova plus - dodala je.

Varaždin: Hrvatska rekorderka u sedmoboju Klara Koščak

Inače, omiljena joj je disciplina skok u vis, gdje je oduševila sve četiri puta rušivši vlastiti rekord. Na koncu se zaustavila na 187 centimetara, čak 11 centimetara više od prošlog osobnog rekorda. Prilikom bacanja koplja se i ozlijedila.

Janine skokove možete pogledati OVDJE.

- Razočarana sam što sam mogla izvesti sam ojedno bacanje zbog ozljede ligamenata lakta jer mi je osobni rekord u toj disciplini 11 metara dalje nego što sam bacila, ali sveukupno je svakako odličan osjećaj - kazala je Varaždinka, koju je u Izraelu pratio otac i trener Patrik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.