Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bravo, mališani: Zagrebački hokejaši uzeli sve, vraćaju se i s titulom igrača i igračice turnira

Bravo, mališani: Zagrebački hokejaši uzeli sve, vraćaju se i s titulom igrača i igračice turnira

Na izuzetno jakom turniru hokeja na travi, gdje su nastupali najbolji klubovi iz Njemačke, Italije, Češke, Hrvatske, naši su klubovi osvojili četiri od pet trofeja

Kada spomente hokej na travi, odnosno države velesile, koje dominiraju ovim sportom u Europi, uvijek iskoči Njemačka, koja je čak osam puta bila europski prvak. Tako je u svim kategorijama, no zagrebački mališani na međunarodnom turniru u Italiji postavili su nova pravila. Točnije, malo promijenili su promijenili "kartu Europe".

Na tradicionalnom međunarodnom turniru hokeja na travi, u talijanskom gradu Riva del Garda, zagrebački hokejaši odnijeli su četiri od pet trofeja. Dominacija kakva se ne pamti. 

Hokejski klub Marathon, pod vodstvom trenera Damira Vučkovića - Vučka, pobijedio je u dvije kategorije, U-8 i U-12. dok je HK Jedinstvo slavio u kategorijama U-14 dječaci i U-14 djevojčice.

I ne samo da su odnijeli momčadske, hokejaši i hokejašce u Hrvatsku nose i individualne trofeje.

Kristan Karabelj iz hokejskog kluba Marathon proglašen je najboljim igračem u kategoriji U-10, a Korina Fabing iz hokejskog kluba Jedinstvo proglašena je najboljom igračicom u kategoriji djevojčica.

Na turniru su sudjelovali najbolji klubovi hokeja na travi iz Njemačke, Češke, Italije i Hrvatske