Sport

Komentari 0

Bravo, Matea! Naša maratonka uspjela uloviti normu za OI

Bravo, Matea! Naša maratonka uspjela uloviti normu za OI

Trkačica Atletskog kluba Svetice iz Zagreba osmerostruka je prvakinja Hrvatske na dugim prugama, ali i višestruka rekorderka. Hrvatsku je predstavljala i na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro (27) ispunila je olimpijsku normu za OI u Tokiju iduće godine otrčavši u nedjelju maraton u Valenciji za 2:28.52 sati, što joj je i osobni rekord.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatica osvojila srebro

Parlov-Koštro (27) je 'lovila' normu koja je iznosila 2:29:30 sati, a popravila je i osobni rekord od 2:32.43, kojeg je istrčala u veljači prošle godine u Sevilli.

Trkačica Atletskog kluba Svetice iz Zagreba osmerostruka je prvakinja Hrvatske na dugim prugama, ali i višestruka rekorderka. Hrvatsku je predstavljala i na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine gdje je kolabirala usred utrke i odustala. 

Inače, na maratonu u Valenciji pobijedili su Kenijci - Evans Chebet kod muškaraca i Peres Jepchirchir kod žena. Oboje su imali izvanredne rezultate, pa je 32-godišnji Chebet istrčao šesti najbrži maraton svih vremena (2:03.00 sati), a Jepchirchir  (2:17.16) peti najbrži ikad kod maratonki. 

Najčitaniji članci