Sport

Komentari 42

Zubčić osvojio Santa Caterinu!

Zubčić osvojio Santa Caterinu!

Nevjerojatni Filip Zubčić bio je šesti nakon prve vožnje, a u drugoj vožnji je zgrabio priliku, briljantno odvozio i uzeo prvo mjesto... Kakva vožnja! Bravo, Filipe!

Hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je veleslalom u Santa Caterini!

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčićevi problemi sa šišanjem

Zubčić je startao kao šesti, a isti taj rezultat postigao je i u prvoj vožnji. Prvi je nakon prve vožnje bio Žan Kranjec, a ispred njega su još bili Pinturault, Odermatt, Meillard, Ford... 

Ipak, uoči druge vožnje počeo je padati jaki snijeg, a to se vidjelo u tome što su skijaši koji su vozili s boljim rezultatima iz prve uglavnom išli sporije zbog dubljeg snijega. 

To su briljantnom vožnjom iskoristili neki poput Erika Reada koji je završio osmi nakon što je u prvoj vožnji bio 23., kao i Slovak Zampa. Adama Zampu dugo nije nitko mogao skinuti s prvog mjesta, a onda se pojavio Zubčić!

Sve mu se otvorilo, a potom je sa sekundom i tri stotinke prednosti krenuo u drugu vožnju. I povećao prednost nad Zampom s drugim vremenom druge vožnje!

Slijedili su još Ford, Meillard, Pinturalt, Odermatt, a onda i Kranjec... Ali nitko nije uspio skinuti Filipa s vrha! Kranjec ga je zamalo skinuo, ali imao je naposljetku 12 stotinki zaostatka.

POGLEDAJTE 24 PITANJA SA ZUBČIĆEM:

 

Najčitaniji članci