Obavijesti

Sport

Komentari 0

Brazil domaćin Svjetskog prvenstva 2014. godine!

Brazil domaćin Svjetskog prvenstva 2014. godine!
1

Svjetska nogometna smotra drugi će se put održati u Brazilu, a prvi put nakon 1978. prvenstvo će se igrati u Južnoj Americi

VIDEO

Drugi put u povijesti Brazil će ugostiti Svjetsko prvenstvo u nogometu. Prvi put Brazilci su domaćini bili 1950., a drugi će put to biti 64 godine poslije. SP u Brazilu bit će prvo u Južnoj Americi nakon 1978., kad je domaćin bila Argentina.
Ovu odluku Fifa je potvrdila na sastanku u Zürichu iako je od ranije bilo poznato tko će biti pobjednik u ovoj utrci. Rotacijska politika Fife u određivanju domaćina dala je priliku državama Južne Amerike, a nitko osim Brazila nije ni bio u ozbiljnim kombinacijama. U jednom trenutku organizaciju su poželjeli Kolumbijci, ali brzo su odustali. Nakon ovoga "izumire" ta rotacijska politika i teško je očekivati da će se ponoviti ovako izvjesna odluka Fife.
- Nogomet za nas nije tek sport. Nogomet je nama strast, nacionalna strast! Brazil će sada s velikim ponosom prionuti svojoj domaćoj zadaći. Nadam se, bude li sve dobro, da će naši reprezentativci na našem SP-u razveseliti cijeli Brazil! - rekao je oduševljeni predsjednik Brazilskoga nogometnog saveza Luis Inacio Lula da Silva.
Brazilsku delegaciju u Zürichu činio je 160 ljudi, a predstavljeno je 18 gradova koji bi željeli utakmice na SP-u. Fifa je tu brojku reducirala na 8-10 gradova, od kojih niti jedan trenutačno ne zadovoljava stroge sigurnosne kriterije. To se odnosi i na čuvenu Marakanu, na čijim je tribinama u finalu SP-a 1950. bilo rekordnih 199.000 gledatelja. No predsjednik Fife Sepp Blatter ipak je bio iznimno zadovoljan onim što su Brazilci predstavili.
- Brazilsko je izaslanstvo pred Izvršnim odborom izvelo fantastičnu prezentaciju domaćinstva. Uvjerili su nas koliko će kulturni i društveni značaj organizacija SP-a imati za Brazil - rekao je prvi čovjek Fife i pojasnio u čemu je dodatna težina odluke da domaćin bude upravo Brazil.
- Brazil je zemlja koja je svijetu dala najbolji nogomet i najbolje nogometaše. Međutim, ako ne zaustavimo sveopću invaziju brazilskih nogometaša izvan Južne Amerike, uskoro će sve svjetske reprezentacije biti sastavljene od Brazilaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu