Obavijesti

Sport

Komentari 12

Brazil pod imperativom slavlja protiv neugodne im Francuske

Brazil pod imperativom slavlja protiv neugodne im Francuske
1

Brazil u Porto Alegreu u posljednjoj provjeri pred Kup konfederacija traži 1. pobjedu nad nekom od reprezentacija iz europskog vrha na koju čekaju još od 2009. godine

VIDEO

Obično se u nogometu kaže da rezultat u prijateljskim utakmicama nije najvažniji, već nastup i napredak momčadi što se večeras neće moći primijeniti na Brazil koji u posljednju pripremnu utakmicu pred Kup konfederacija ulazi s imperativom pobjede. Od ponovnog preuzimanja reprezentacije, Scolari je u šest utakmica ostvario samo jednu pobjedu i to protiv Bolivije u utakmici u kojoj su igrali igrači iz domaćih liga, a Bolivija se nije koristila svojom prednošću nadmorske visine. 

Do pobjede će Brazilci pokušati doći kako bi prekinuli još jedan duži post, a to je nedostatak pobjede nad nekom od "top" reprezentacija za koju ne znaju od 2009. Pobjede koje su u međuvremenu ostvarili protiv Argentine bile su utakmice B momčadi. Posljednju pobjedu protiv neke od reprezentacija iz svjetskog vrha Seleção je ostvario u studenom 2009. kada su pobijedili Englesku, što uz samo jednu ovogodišnju pobjedu stvara dodatni pritisak na Scolarija i njegove izabranike.

Ohrabrujući bi za Brazilce mogao biti podatak da ni Francuzi nisu u boljoj formi jer Deschamps ima najgori start na klupi Les Bleus u posljednjih 40 godina. Međusobni omjer ovih reprezentacija je podjednak, ali gledajući novije susrete prilično preteže na stranu Francuza koji su eliminirali Brazilce u tri posljednja okršaja na Svjetskim prvenstvima. Dobro upoznat s današnjim protivnikom je stoper PSG-a, Thiago Silva, koji smatra da Brazil zaslužuje više respekta od onog koji mu se iskazuje u europskim medijima, pogotovo kada se priča o favoritima nadolazećeg Mundijala:

- Ljudi u Europi nemaju veliki respekt prema Brazilcima. Iz tog razloga sam nedavno napao Marseilleovog Joeyja Bartona, koji je ružno govorio o našem nogometu. Svi vide Španjolsku i Njemačku misleći da su nas te reprezentacije pretekle. Ovaj dres zaslužuje poštovanje jer imamo najviše naslova prvaka svijeta.

Na presici poslije posljednjeg treninga uoči utakmice koju će ugostiti Arena do Grêmio u Porto Alegreu, Scolari je više vremena proveo u pokušajima zbijanja šala, ali i nastavku prepucavanja s Corinthiansovim trenerom Titeom s kojim ima razne trzavice iz posljednjih sezona, a jednog od novinara prekinuo je dok mu je postavljao pitanje o izjavi Thiaga Silve o nedostatku komunikacije među igračima na terenu zbog čega primaju golove, kazavši kako to nije njegova krivnja. O igri svoje reprezentacije i današnjoj utakmici rekao je:

- Napredujemo kolektivno. Deset dana treniranja pomoći će nam u boljem postavljanju na terenu. Ne znam hoćemo li to pokazati rezultatski, ali momčadski smo napredovali i prikazujemo bolji nogomet. Ne znam hoće li utakmica protiv Francuske iziskivati više nego one protiv Rusije, Italije i Engleske, ali znam da se protiv nas znaju dobro postaviti s dobrom organizacijom i vrlo dobrom taktikom.

U odnosu na zadnju utakmicu kojom je Brazil u nedjelju protiv Engleske otvorio renoviranu Maracanu jedina promjena u sastavu trebala bi biti na lijevoj strani obrane, gdje Felipe Luís nije zadovoljio pa će večeras protiv Francuske od prve minute krenuti Marcelo. Iz konkurencije za ovu utakmicu nakon ozljede na treningu otpao je Leandro Damião umjesto kojeg je pozvan Jô.

Francuzi u Porto Allegreu zaključuju južnoameričku mini-tuneju. U četvrtak su poraženi 0:1 u Urugvaju, istrčala je kombinirana momčad s igračima poput Mangale i Capouea i odigrala solidno, posebno u prvom dijelu kad su stvorili par odličnih prilika. Izbornik Deschamps nije puno mijenjao, počeo je tek oko 60. minute i ukupno zamijenio petoricu.

Za danas nije najavio početnu postavu, no može se očekivati još poneki eksperiment. Spominju se startovi za Mathieua na lijevom beku, te debitanta Guilavoguia u sredini. Gotovo sigurno će igrati Benzema (nije u Montevideu), koji je bez gola za reprezentaciju godinu dana, ali je Brazilcima zabio jedini u zadnjem susretu 2011. (također prijateljska, u Parizu). Inače, tradicija je odlična za Trikolore - četiri pobjede i remi u zadnjih pet. Bez poraza su od 1992.

- Ne igraju natjecateljske utakmice, samo prijateljske već dvije godine, ali još uvijek su vrhunska ekipa i favorit za Svjetsko prvenstvo. Imaju organizaciju, talent i iskustvo - iskustvo je možda manje nego kod prethodnih generacija. U svakom slučaju, tehnički su savršeni i morat ćemo se dobro braniti - prokometirao je suparnike Deschamps.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići