Obavijesti

Sport

Komentari 34

Brekalo: 'E sad ti, Niksi, meni asistiraj!' Vlašić: 'Jedino smo nas dvojica morali dijeliti sobu'

Brekalo: 'E sad ti, Niksi, meni asistiraj!' Vlašić: 'Jedino smo nas dvojica morali dijeliti sobu'

U prvoj zajedničkoj utakmici, za U17 reprezentaciju, uništio ih je - Amer Gojak! A nakon SP-a Niksi i Breksi donijeli su više od četvrtine golova Hrvatske. To je tandem koji će nositi 'vatrene' iduće desetljeće

VIDEO

Ma užitak je igrati i surađivati s Nikolom Vlašićem, dobro se poznajemo i razumijemo, vjerujemo jedan drugome na terenu. Moje dvije asistencije? Haha, sada je red na njemu, pa da on meni dvaput asistira, sa smješkom nam priča Josip Brekalo (23).

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske uoči Francuza 02:37

Hrvatska je u listopadu upisala dvije pobjede (Švicarska 2-1, Švedska 2-1), te upisala novi poraz (2-1) od Francuske. Zlatko Dalić može na koncu biti zadovoljan viđenim u posljednje tri utakmice, bez obzira na novi poraz od svjetskih prvaka. Hrvatska raste i izgleda sve bolje, a ‘vatreni’ su u listopadu dobili konačnu potvrdu visoke kvalitete Nikole Vlašića i Josipa Brekala. Da, oni su ti, oni su sadašnjost i budućnost hrvatske reprezentacije.

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening

- Nikola je doista sjajan dečko, ali i fantastičan nogometaš. Po meni je on daleko najbolji igrač ruske lige koju sam ozbiljnije počeo pratiti zbog njega, Lovrena, More i Uremovića. Igra odlično, vjerujem da će brzo završiti u nekom od najboljih europskih klubova - hvali svog suigrača Josip Brekalo.

Njihova ‘reprezentativna suradnja’ traje čak sedam godina...

- Davno smo prvi put zaigrali zajedno, mislim da je to bilo za reprezentaciju do 17 godina u BiH - priča Brekalo.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Malo detaljnije istraživanje potvrdilo nam je njegovu priču, Hrvatska je 10. listopada 2013. poražena (2-0) od BiH, a tih dana ‘uništio’ (zabio i asistirao) nas je - Amer Gojak.

Nikola Vlašić i Josip Brekalo su prošle godine bili i jedine svjetle točke U-21 reprezentacije na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Mini ‘vatreni’ su tada doživjeli debakl, a Brekalo i Vlašić (svaki zabio dva gola) bili i jedini naši strijelci na tom natjecanju.

- Nikola se odlično kreće u međuprostorima, ima odličan udarac. Ma gledajte, nas dvojica smo dugo sanjali ovaj trenutak, priliku kad ćemo zaigrati i biti važan dio ‘vatrenih’. I svaka nova utakmica nam je prilika za dokazivanje - završio je Josip Brekalo.

Nikola Vlašić dobro se sjeća njihovog prvog okupljanja u A vrsti...

- U reprezentaciji nema nikakvih inicijacija, mladi ne moraju pjevati, plesati ili nositi torbe starijima. No, dok su na našem prvom okupljanju svi bili u jednokrevetnim sobama, Brekalo i ja smo jedini bili cimeri. Zašto? Dečki su nam objasnili kako prvo moramo nešto pokazati, svojim igrama zaslužiti te jednokrevetne sobe. I već na sljedećem okupljanju smo ih dobili, haha - smije se Nikola Vlašić, pa nastavlja:

- Još dok nije igrao u Wolfsburgu, svima sam govorio kako im je on najbolji igrač. Oduvijek sam vjerovao u njega, moderan je krilni igrač, brz i agresivan, voli driblati i asistirati. Ma, dovoljno je pogledati njegovu statistiku, tu se najbolje vidi koliko je važan za Hrvatsku. Odlični smo si i privatno, a Brekalo mi je poslije Francuske rekao kako sada ja moram njemu asistirati, haha.

Susret Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Hrvatska je poslije SP-a u Rusiji postigla 35 golova, Vlašić ih je zabio pet, Brekalo dva. No, Brekalo je u tom periodu upisao i četiri asista (dva Vlašiću), Vlašić jedan. Taj je tandem izravno sudjelovao u 10 (od 35) hrvatskih golova poslije SP-a. A to znači kako su za čak 28,5% naših golova zaslužni - Vlašić i Brekalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi