Sport

Komentari 50

Brekalo: Nisam bio ni svjestan onog svog 'lažnjaka' realovcu

Brekalo: Nisam bio ni svjestan onog svog 'lažnjaka' realovcu

DEBI IZ SNOVA Josip Brekalo otkrio kako nije imao nikakvu tremu pred punim Maksimirom. Inače sam svjestan kad na utakmici nekome gurnem kroz noge ili predriblam, ali lažnjak Ceballosu nisam doživio, kaže

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.

Osjećaj je čudesan, nije mi bilo lako zaspati poslije utakmice. Dugo sam ostao budan, pucao me neki adrenalin, u glavi se vrtjele slike s utakmice protiv Španjolske.

Tako je Josip Brekalo govorio dan nakon reprezentativnog debija iz snova. Prvi put među “vatrenima”, pun Maksimir, Španjolska i pobjeda u zadnjim sekundama. Nezaboravno!

Želim slijediti svoje snove

Hrvatska se pobjedom (3-2) protiv Španjolske vratila u igru za prvo mjesto u Ligi nacija, a Zlatko Dalić kadar je proširio za dva nova imena. Završnicu utakmice odigrali su Nikola Vlašić i Josip Brekalo i obojica su pokazala kako se na njih može ozbiljnije računati. A Brekalo je “imao prste” i kod trećeg gola.

- Baš sam sretan i ponosan, sve je ispalo na najbolji mogući način - javio se za 24sata Josip Brekalo, koji će zauvijek pamtiti debi:

- Već sam puno puta rekao kako vjerujem u sebe te želim slijediti svoje snove. A ovakav debi za reprezentaciju, pred prepunim Maksimirom, uz veličanstvenu pobjedu nad Španjolskom, bio je dio mojih snova. Nisam imao baš nikakvu tremu kad mi je šef rekao da ulazim, bio sam spreman i maksimalno motiviran.

Kao da sam tu godinama

Kako ste se uopće snašli u A-vrsti među velikim dečkima, poput Luke ili Rakete?

- Iskreno, već sad imam dojam kao da sam godinama dio ove reprezentacije, svaka im čast, svi su nas mlađe igrače prihvatili savršeno. Svi su mi poslije utakmice, baš kao i sam izbornik, iskreno čestitali na predstavi, a sve to me čini još sretnijim, još ponosnijim.

Jeste li mijenjali s kime dres ili ga ipak zadržali za sebe?

- Ne, ovaj dres ne dajem nikome. Zapravo, sva tri dresa koja smo dobili za tu utakmicu ponio sam kući, sva tri će ostati u mojoj obitelji. Nije mi ni na pamet palo mijenjati dres s ove utakmice, sa svog debija za reprezentaciju.

Vi ste također bili jedan od junaka susreta, prije trećega gola ste lažnjakom ‘pomeli’ Danija Ceballosa...

- Ha, ha, tako je ispalo. Iskreno, uvijek sam svjestan kad tijekom utakmice napravim neki dobar potez, neki pravi dribling, lažnjak ili proguram loptu nekome kroz noge, ali u četvrtak je sve bilo drugačije. Tražili smo taj treći gol, bila je neka euforija, nisam uopće imao osjećaj da sam napravio nešto veliko.

Ne žalim za udarcem De Gei

Vaš je udarac sjajno obranio De Gea, ali loptu je onda u mrežu zakucao Jedvaj. Žalite li ipak možda malo što taj vaš pokušaj nije odmah završio u mreži?

- Ma kakvi, ni najmanje. Ne treba uopće trošiti riječi na takve stvari, najvažnije je da smo pobijedili. Strijelci u toj priči nisu toliko bitni, u Maksimiru je bila prava fešta, glavno da je pala Španjolska - završio je Brekalo žureći na aerodrom za London.

Najčitaniji članci