Obavijesti

Sport

Komentari 42

Brezovec je srušio Lokomotiv; Zvezda izdržala kod Arsenala!

Brezovec je srušio Lokomotiv; Zvezda izdržala kod Arsenala!
1

Odličnu predstavu Brezovec je okrunio pogotkom u 58. minuti. Bivši igrač Dinama, Rijeke, Varteksa i Slaven Belupa je igrao do 67. minute. Za Šerif je branio Zvonimir Mikulić, a cijeli susret je odradio i Ante Kulušić

VIDEO

Nogometaši kijevskog Dynama osigurali su plasman u 'europsko proljeće' nakon što su u susretu 4. kola B skupine Europske lige na gostovanju pobijedili Young Boyse 1-0. Lyon je pobijedio Everton 3-0, dok je Šerif u Moskvi pobijedio Lokomotiv 2-1, a pobjednički pogodak je postigao hrvatski nogometaš Josip Brezovec.

Dynamo je u Bernu slavio 1-0 golom Vitalija Bujalskija u 70. minuti na asistenciju Derlisa Gonzaleza. Domagoj Vida i Josip Pivarić su odradili cijeli susret za Dynamo koji nakon četiri kola ima 10 bodova.

Partizan srušio Dinamove 'krvnike'

U drugom susretu Partizan je pobijedio Skenderbeg 2-0 i probio se na drugu poziciju. Golove su postigli Zoran Tošić iz slobodnog udarca u 39. minuti, te Tawamba u 66. minuti. Za goste je cijeli susret odigrao Marko Radaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utakmicu u Beogradu pratile su iznimne mjere sigurnosti. Angažirano je više od 700 pripadnika policije i redara, a postavljeno je čak 96 sigurnosnih kamera postavljenih specijalno zbog gostovanja albanske ekipe. Prije tri godine albanski navijači su uz pomoć drona iznad stadiona u Humskoj 1 na utakmici Srbija - Albanija razvili zastavu velike Albanije. Srbija je tada kažnjena zbog utrčavanja navijača na teren i napada na gostujuće nogometaše. Dio medija je objavio kako su navijači Skenderbega pripremali sličnu akciju, međutim policija je demantirala vijest da oduzela dron.

Korak do plasmana u drugi krug natjecanja su i Lyon i Atalanta u skupini E.

Lyon je na svom travnjaku pobijedio Everton 3-0 golovima Traorea (68), Aouara (76) i Depaya (86). Nikola Vlašić je za goste igrao od 71. minute.

U drugom susretu Apollon Limassol i Atalanta su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 35. minuti golom Josip Iličič iz kaznenog udarca, a izjednačio je Emilioa Zelaya u posljednjim trenucima susreta. Antonio Jakoliš je igrao za Apollon od 58. minute, dok je Anton Maglica ušao u igru u 76. minuti.

Na ljestvici vode Atalanta i Lyon sa po osam bodova, Apollon Limassol ima tri boda, dok je Everton na začelju s jednim bodom.

U skupini C Istanbul Basaksehir i Hoffenheim su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završila i utakmica između Ludogoreca i Brage.

Hoffenheim je poveo golom Floriana Grillitscha u 47. minuti iz akcije u kojoj je sudjelovao i Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac je lijepo na krilo uposlio Sandra Wagnera koji je odmah produžio do Grillitscha kojem nije bilo teško zabiti za 1-0. Izjednačio je Edin Višća u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kramarić je za goste igrao cijeli susret.

Na ljestvici vodi Ludogorec s osam bodova, Braga ima sedam, Hoffenheim četiri, a Istanbul Basaksehir dva boda.

Brezovec za slavlje Šerifa

Za iznenađenja večeri pobrinuo se Šerif koji je u susretu F skupine u Moskvi pobijedio Lokomotiv 2-1, a junak utakmice bio je hrvatski nogometaš Josip Brezovec.

Domaćin je poveo u 26. minuti golom Jeffersona Farfana, a izjednačio je Ziguy Badibanga u 41. minuti na Brezovćevu asistenciju. Odličnu predstavu Brezovec je okrunio pogotkom u 58. minuti. Bivši igrač Dinama, Rijeke, Varteksa i Slaven Belupa je igrao do 67. minute. Za Šerif je branio Zvonimir Mikulić, a cijeli susret je odradio i Ante Kulušić. Vedran Ćorluka je i dalje izvan stroja zbog ozljede i nije nastupio za ruski sastav.

U drugom susretu iz ove skupine FC Kopenhagen je pobijedio češki Zlin 3-0.

Na ljestvici vode Šerif i Kopenhagen sa po šest bodova, Lokomotiv ima pet bodova, a Zlin dva boda. 

U skupini A Villarreal i Astana su ostvarili gostujuće pobjede. "Žuta podmornica" je u Pragu pobijedila Slaviju 2-0, dok je Astana u Izraelu porazila Maccabi Tel-Aviv 1-0. Za Astanu je do 75. minute igrao Marin Tomasov.

Na ljestvici vodi Villarreal s osam bodova, Astana ima sedam, Slavija pet, a Maccabi Tel-Aviv jedan bod.

 

Nakon kijevskog Dynama 'europsko proljeće' u Europskoj lige nakon četiri kola natjecanja po skupinama osigurali su i Arsenal, Zenit, Steaua, te Lazio.

Lazio maksimalan, 'nula' u Londonu

Lazio je u susretu iz K skupine u Rimu pobijedio Nicu 1-0, a pobjednika je odlučio autogol Le Marchanda u sudačkoj nadoknadi utakmice. Ivan Vargić nije branio za talijanski sastav.

U drugom susretu Zulte Waregem je na gostovanju pobijedio Vitesse 2-0 premda je od 22. minute igrao s igračem manje. Waregem je poveo već u trećoj minuti golom Marvina Baudryja, no u 22. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Kingsley Madu. Ipak i s igračem manje gosti su zabili pogodak, a strijelac je u 70. minuti bio Kaya.

Lazio je ovom pobjedom osigurao ne samo prolaz, već i prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, Nica ima šest, Zulte Waregem četiri boda, Vitesse jedan bod.

Pogodaka nije bilo niti u Londonu gdje je Arsenal ugostio Crvenu zvezdu. 'Topnici' su ponovo odigrali u 'šarenom' sastavu što je beogradski sastav iskoristio osvojivši važan bod u borbi za plasman u drugi krug natjecanja.

U drugom susretu Koln i BATE Borisov su odigrali sjajnu utakmicu prepunu obrata, a na koncu su Nijemci slavili 5-2.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Simona Zollera, no gosti su do konca poluvremena okrenuli rezultat golovima Nemanje Milunovića (31) i Nikolaja Signeviča (33). Koln je u drugom dijelu odigrao sjajno i sa četiri gola izborio pobjedu, a strijelci su bili Osaka (54, 82), Sehrou Guirassyj (63) i Jojić (90). Jurica Buljat nije nastupio za BATE.

Arsenal vodi na ljestvici sa 10 bodova, Crvena zvezda ima pet bodova BATE Borisov četiri, a Koln tri boda.

"Europsko proljeće' osigurala je i Steaua koja je u Bukureštu odigrala 1-1 protiv Hapoel Beer-Sheve. Rumunji su poveli golom Comana u 31. minuti, no Hapoel je šest minuta kasnije stigao do izjednačenja preko Bena Sahara. 

Vardara svi 'gaze'

U drugom susretu Viktoria Plzen je deklasirala Lugano 4-1, a strijelci za češki sastav bili su Michael Krmenčik (4, 14), Tomaš Horava (45), Aleš Čermak (58). Pogodak za goste zabio je Davide Mariani (45). Diego Živulić je za Viktoriju igrao od 86. minute, dok Dominik Kovačić, Antonini Čulina i Goran Jozinović nisu nastupili za goste.

Steaua vodi na ljestvici sa 10 bodova, Viktorija Plen ima šest bodova, Hapoel Beer-Sheva četiri, a Lugano tri boda.

Plasman dalje osigurao je i Zenit koji je u Norveškoj odigrao 1-1 protiv Rosenborga. Nicklas Bendtner iz kaznenog udarca u 56. minuti je doveo u vodstvo domaćine, a izjednačio je Kokorin u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U drugom susretu Real Sociedad je pobijedio Vardar 3-0 golovima Juanmija (31), Alberta de la Belle (69) i Bautiste (81).

Na ljestvici vodi Zenit sa 10 bodova, Real Sociedad ima devet, Rosenborg četiri, a Vardar je bez bodova.

U skupini I Vitoria Guimaraes je pobijedila Marseille 1-0, golom Hurtada (80), dok su RB Salzburg i Konyaspor odigrali 0-0. Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za Salzburg, dok Petar Filipović nije nastupio za goste.

Na ljestvici vodi RB Salzburg (8), ispred Marseillea (6), Konyaspora (4) i Vitorije Guimaraes (4).

U skupini J Hertha i Athletic Bilbao su se vratili u igru domaćim pobjedama. Hertha je u Berlinu pobijedila Zorju 2-0 golovima Daviea Selkea (16, 73), dok je Athletic Bilbao porazio Ostersund 1-0, a gol odluke zabio je Artiz Aduriz (70).

Ostersund vodi na ljestvici sa sedam bodova, Zorja ima šest, Athletic Bilbao pet, a Hertha Berlin četiri boda.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida