Obavijesti

Sport

Komentari 2

Brkljačić: U Hrvatskoj često čak ni srebro ne valja

Brkljačić: U Hrvatskoj često čak ni srebro ne valja
1

Ivana Brkljačić (25) uskoro odlazi na svoje treće Olimpijske igre. Kaže da je finale u bacanju kladiva njezina realnost, ali nada se medalji

VIDEO

U zimskom razdoblju imala sam dosta ozljeda, dobivala sam injekcije u koljena, prijetila mi je i operacija, ali to je iza mene. Kad sam se počela vraćati u formu, nanizala nekoliko dobrih rezultata, porasli su mi apetiti. Sad imam kontinuitet hitaca od 72-73 metra, ali sam nezadovoljna kad ne bacim 75 metara, ispričala je naša najbolja kladivašica, šesta na ovogodišnjim svjetskim listama.
Najbolji rezultat s velikih natjecanja joj je osmo mjesto sa Svjetskog prvenstva u Edmontonu 2002., ali tvrdi da to nije neuspjeh.
- Imam za sobom tri finala s velikih natjecanja, što je u atletici, u usporedbi s drugim sportovima, ravno medalji. Moja realnost je finale, a za medalju bi se svašta trebalo poklopiti. Vjerujem da ću do kraja karijere osvojiti neku takvu medalju, možda i u Pekingu - kaže Ivana, kojoj smeta podcjenjivački pogled hrvatske javnosti na sport.
- Mi uopće nemamo sportsku kulturu. Cijene se samo najbolji, često ni srebro ne valja. Sad su svi sretni što ćemo imati 106 sportaša u Pekingu, a kladim se da će biti toliko sprdnje na račun mnogih. Treba sve jednako podupirati - tvrdi Brkljačić i dodaje:
- Meni će ovo biti treće Olimpijske igre, što je samo po sebi golem uspjeh. Ali nitko to ne gleda, nikoga za to nije briga. Na kraju svi samo pitaju: 'A di je medalja?’.

HRVATSKA JE SKAKAČKA I BACAČKA ZEMLJA

U Peking ide šest naših bacača, ali strašno je kako ih se tretira.  Mi smo skakačka i bacačka zemlja, nikad nećemo imati 100-metraša ispod 10 sekundi ni maratonca, kaže Brkljačić, koja smatra da bi dva hrvatska atletska finala u Pekingu (uz Blankino) bila golem uspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu