Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Brojevi za Zagrebački noćni cener razgrabljeni u 94 minute

I ove godine u centru Zagreba trčat će oko 2700 trkača. Utrka je na rasporedu u nedjelju, 4. studenog, a start je na Zrinjevcu u 19 sati. Ove godine promovira se street art pa će u suradnji s Modulom oslikati mural

Foto: Dinko Bazulic
1 komentara

Zagrebački noćni cener jedina je utrka koja se trči u samom srcu Zagreba, a Društvo športske rekreacije Aktivan život organizira je već sedmu godinu zaredom. Koliko je utrka popularna govori i podatak da su startni brojevi razgrabljeni za samo 94 minute.

Trči se u nedjelju, 4. studenog, a start je u 19 sati na Zrinjevcu. Osim što se promovira urbano trčanje - kroz ulice, kvartove, bilo kada i bilo gdje, ove godine želja organizatora je i potaknuti svjesnost okoline u kojoj se trči. Kroz ljubav prema trčanju predstavit će se street art, a kao trijumf cijele kampanje oslikat će i vlastiti mural u parku Opatovina u suradnji sa street art umjetnikom Modulom. 

Obilježje ove tradicionalne utrke na 10 km je i mnoštvo navijača koji svake godine podržavaju trkače. Ove godine sudjeluje oko 2700 natjecatelja, a za razliku od prošlih godina trče se dva, a ne tri kruga. Prvi krug će biti nešto duži (5,8 km) jer se ove godine trči na istok do Trga žrtava fašizma. 

Tema: Sport fanatik

Message