Obavijesti

Sport

Komentari 78

Brozović potpisao za 60 mil. €: Kada gledam patnju Ukrajinaca, vidim koliko sam sretan čovjek

Brozović potpisao za 60 mil. €: Kada gledam patnju Ukrajinaca, vidim koliko sam sretan čovjek
10

Slušao sam priče o klubovima koji me žele, ali poručio sam Interovim čelnicima da neću razgovarati ni sa kime ako me žele zadržati, rekao je Marcelo

VIDEO

I ta je saga okončala: Marcelo Brozović (29) napokon je produžio ugovor s Interom. Dres aktualnog talijanskog prvaka trebao bi nositi još četiri godine.

Pokretanje videa...

Brozovićev penthouse u Milanu 00:35

Pregovori se nisu oduljili zbog Brozovićeva otezanja, cjenkanja ili drugih ponuda nego zbog izmjene propisa Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) i Talijanskog nogometnog saveza (FIGC), koju neki smatraju dvojbenom. Zbog tih izmjena, koje se primjenjuju i retroaktivno, pojedine odredbe Brozovićevog budućeg ugovora, koje su dogovorili prije više od mjesec dana, trebali su iznova uglavljivati i uskladiti.

Tijekom prošla dva prijelazna roka u medijima se nagađalo o klubova koji su željeli dovesti hrvatskog reprezentativca, od Reala i Barcelone, preko ​​Newcastlea i Tottenhama do Bayerna, a čak se pojavila i ponuda od 18 milijuna eura po sezoni od jednog bliskoistočnog kluba.

- Medijska nagađanja me nikad nisu zanimala. Moj posao je igrati nogomet, a ne čitati beskrajne bezvezne bajke - rekao je Brozović nakon što je produljio vjernost za Inter i dodao:

- Nikad nisam razgovarao ni s jednim klubom zbog poštovanja prema Interu. Uvijek mi je bila čast i privilegija igrati za Inter pa sam svojim predstavnicima rekao da neću razgovarati ni s jednim klubom osim ako mi Inter kaže da ne želi produžiti moj ugovor. Moje poštovanje i ljubav prema klubu i navijačima je doźivotna. To se ne bi promijenilo čak ni da Inter nije htio produžiti moj ugovor.

Za iduće četiri godine zaradit će 60 milijuna eura.

Champions League - Group D - Sheriff Tiraspol v Inter Milan

- Novac nikada nije bio razlog zašto igram nogomet i nikada neće biti. Kada vidim bolesti i patnju ljudi, a posebno sada u Ukrajini, znam koliko sam sretan što igram za klub kao što je Inter i što živim u vrhunskom gradu kao što je Milano. Bio sam u Interu u nekim vrlo teškim trenucima za klub i mene, ali nastavili smo se boriti da budemo bolji. Sav trud nagrađen je kada smo prošle godine osvojili scudetto. Angažirali su me da postanem još bolji igrač i da pomognem Interu da osvoji više trofeja - zaključio je Marcelo.

Internazionale v Torino - Serie A - Giuseppe Meazza

Tijekom Brozovićeve karijere bilo je i nekih kontroverznih incidenata i situacija. Oni su, međutim, rješeni otkako je u listopadu 2020. za svoju menadžericu imenovao samozatajnu i beskompromisnu Marinu Mikulić. Nesklona je komunikaciji s medijima i o njoj se malo zna u nogometnim krugovima. Međutim, ima mrežu uspješnih i vrlo cijenjenih kontakata diljem Europe u nogometu i financijama.

Prema dokumentima dostavljenim FIGC-u, legendarni talijanski agent Giovanni Branchini i njegov partner, Australac Nikola Mandić, imenovani su da zastupaju Marcela u nogometnim pregovorima. Branchini Associate Spa je jedna od najuspješnijih svjetskih agencija od 1986. godine, a bila je vodeća u europskim klubovima koji su uvozili najbolje južnoameričke igrače kao što su Romário i Ronaldo. No, ta agencija ima dugu povijest uspješnog rada s hrvatskim igračima kao što su Boban, Šuker, Olić, Mandžukić i Perišić.

Serie A - AS Roma v Inter Milan

Njihova diskretna i povjerljiva pregovaračka strategija dovela je do toga da je Brozović postao jedan od najbolje plaćenih igrača na svijetu s produljenjem ugovora vrijednim oko 60 milijuna eura preko buduće četiri godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu