Obavijesti

Sport

Komentari 14

Brzo zamijenili Bilića: 'Big Sam' Allardyce novi je trener WBA!

Brzo zamijenili Bilića: 'Big Sam' Allardyce novi je trener WBA!

Ubrzo nakon što je Slaven Bilić postao prvi trener koji je ove sezone u Premiershipu dobio otkaz, na njegovo mjesto postavljen je 'stari lisac' Sam Allardyce (66)

Uprava engleskoga nogometnoga prvoligaša West Bromwich Albiona objavila je da će smijenjenog trenera Slavena Bilića naslijediti Sam Allardyce (66).

Bilić dobio otkaz! Navijači WBA bijesni: 'Jeste li ludi? Sramota'
Bilić dobio otkaz! Navijači WBA bijesni: 'Jeste li ludi? Sramota'

WBA je isti dan kada je smijenio bivšega hrvatskoga izbornika objavio i ime novoga, a to će biti bivši engleski izbornik Allardyce, koji je čuven po spašavanju engleskih klubova od ispadanja.

Allardyce je potpisao ugovor na 18 mjeseci, a to će biti prvi angažman od svibnja 2018. godine, kada je otišao iz Evertona. U karijeri je vodio Bolton Wandererse, Newcastle United, Blackburn Roverse, West Ham United, Sunderland i Crystal Palace,a Englesku 2016. godine svega 67 dana i bio prisiljen dati otkaz nakon jedne TV-emisije u kojoj su ga tajno snimali kako nudi svoje usluge oko prodaje igrača. 

Sunderland v AFC Bournemouth - Barclays Premier League

Londonski dnevni list Telegraph objavio je tada priču s videosnimkom na kojoj se vidi kako Allardyce dogovara posao oko prodaje igrača s "predstavnicima ozbiljne tvrtke s Dalekog istoka". Na njegovu žalost,  ispostavilo se da su ti predstavnici u stvari - Telegraphovi novinari, pa je morao odstupiti. 

Slaven Bilić je postao prvim trenerom u ovoj sezoni Premier lige kojemu je uručen otkaz. Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je u Engleskoj, osim WBA, dvije godine (2015. - 2017.) vodio i londonski West Ham, preuzeo je klub iz West Bromwicha u lipnju 2019. te izravno izborio plasman iz Championshipa u Premier ligu.

Pep frustriran nakon Bilića: Ne morate biti pametni da to vidite
Pep frustriran nakon Bilića: Ne morate biti pametni da to vidite

Nažalost, bez zvučnijih pojačanja te uz brojne nesretne okolnosti, kao što su VAR odluke koje su išle na štetu WBA, klub je u povratničkoj sezoni u Premier ligi u 13 utakmica pod Bilićevim vodstvom ostvario jednu pobjedu, uz četiri remija i osam poraza.