Obavijesti

Sport

Komentari 7

Budimir o AZ-u: Zabili su sedam komada Realu i Barci, ne znamo hoće li im igrati najbolji igrač

Budimir o AZ-u: Zabili su sedam komada Realu i Barci, ne znamo hoće li im igrati najbolji igrač

Naši navijači su za mene najbolji, kad nam je teško oni nam daju dodatnu energiju i pomognu nam da uspijemo prebroditi mini krize tijekom utakmica. Očekujem da će tako biti i u ponedjeljak, rekao je Budimir

VIDEO

Najbitnije nam je regenerirati igrače jer je kratko vrijeme između polufinala i finala, što je malo specifično i radi nam probleme u pripremi utakmice s AZ Alkmaarom. Neki igrači su dobili udarce, ali vjerujem da će svi stisnuti zube i biti spremni, jednom u životu se igra ovakva utakmica, dat ćemo sve od sebe i pokušati iz nje izaći kao pobjednici, rekao je u najavi finalnog ogleda juniorske Lige prvaka s Nizozemcima trener Hajduka Marijan Budimir.

Za razliku od Šahtara, Manchester Cityja, Borussije iz Dortmunda i Milana, AZ Alkmaar na papiru izgleda kao nešto lakši suparnik. Ali samo na papiru... 

Juniori kao Jakobušićeva radost i obveza: Šjor Boro zaplakao, a jedan čovjek ostao je u sjeni...
Juniori kao Jakobušićeva radost i obveza: Šjor Boro zaplakao, a jedan čovjek ostao je u sjeni...

- Ime ne znači ništa, Alkmaar ima fenomenalnu školu nogometa, a kad pogledate suparnike koje su izbacili sve je jasno. Zabili su sedam komada Realu i Barceloni, Eintrachtu pet komada, Sportinga su prošli na jedanaesterce. Jako puno njihovih igrača iz Akademije igra u prvoj momčadi koja je napravila ogroman uspjeh i ušla u polufinale Konferencijske lige. Jako su dobri i u juniorskoj konkurenciji, i bit će nam veliki izazov igrati protiv njih - kaže Budimir, koji ima dosta informacija o sljedećem suparniku: 

POGLEDAJTE VIDEO: Juniori Hajduka u finalu Lige prvaka

Pokretanje videa...

Hajduk srušio veliki Milan: Tri komada za finale Lige prvaka 00:56

- Oni su pravi predstavnik nizozemske škole nogometa, imaju dva jako dobra krila, imaju brze igrače, nešto slično kao City. Ne znamo hoće li doći njihov najbolji igrač Meerdink, koji je igrao polufinale Konferencijske lige. Po nekim informacijama on bi trebao biti s njima u finalu jer im jako puno znači. Visok je, korpulentan napadač koji veže po dva obrambena igrača na sebe i otvara prostor suigračima. Dobri su u organizaciji igre i morat ćemo se jako dobro pripremiti, držati se svog plana igre, ne dozvoliti im tranziciju da se ta njihova brza krila razmašu. Uvjeren sam da ćemo mi kako bude vrijeme odmicalo rasti.

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Sportinga i AZ Alkmaara

Budimir ovih dana prima jako puno komplimenata na račun ukupne prezentacije svojih igrača, od ponašanja do igre.

- Glavne naše odlike su zajedništvo i karakter, svi za jednoga - jedan za sve, jer grupa dobiva utakmicu, a ne pojedinac. Momčad će izbaciti pojedinca a momčad je i ogledalo trenera. Kako momčad izgleda na terenu i izvan njega dobro, to je ogledalo trenera. Cijela europska sezona nam je odlična, neovisno kakav rezultat ćemo polučiti u ponedjeljak, kapa do poda svim igračima. Naravno da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i donesemo pokal u Split, međutim i Alkmaar ima svoje želje i kvalitetu. Zbog toga nam treba i malo sreće i inspiracije pojedinca.

'Nismo došli igrati finale, nego osvojiti trofej'

Igrači redom ponavljaju da nisu došli u Ženevu igrati finale, nego osvojiti trofej.

- To je proces rada, ne zadovoljavati se napravljenim, nego uvijek težiti nečem većem. Mi postavljamo visoke ciljeve i igrači se moraju truditi da ih pokušaju dostići. Karakterni su to momci koji slušaju i drže se plana, znaju ako se budu držali plana da smo blizu uspjeha - kaže Budimir, koji će u finalu moći računati i na kapetana Marka Capana

Uefa dala žuti karton Hajduku. Klub poziva na mirno navijanje
Uefa dala žuti karton Hajduku. Klub poziva na mirno navijanje

- Capan je naš kapetan i značit će nam puno za stabilan posjed. Morat ćemo imati malo bolji posjed nego drugi dio prvog poluvremena protiv Milana, kada smo neke lopte bez veze gubili. Capan nam donosi mirnoću i stabilnost u sredini terena, a to je bitno zbog toga Alkmaar je jako dobar u tranziciji, ima dva jako brza krila i ne smijemo rastvoreni gubiti lopte da nas ne bi kaznili.

Velika prednost Hajduka u finalu trebale bi biti i krcate tribine i velika podrška.  

Ženeva: Navijači na polufinalnom susretu Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana

- Pričao sam s trenerom Milana Abateom koji mi je rekao da se oni nisu snašli prvih dvadesetak minuta jer su prvi put igrali u takvom ambijentu. To je ono što Hajduk čini posebnim u juniorskoj Ligi prvaka. Naši momci su navikli i sigurno da im je to jaki vjetar u leđa. Naši navijači su za mene najbolji, kad nam je teško oni nam daju dodatnu energiju i pomognu nam da uspijemo prebroditi mini - krize tijekom utakmica. Očekujem da će tako biti i u ponedjeljak - zaključio je trener juniorske momčadi Hajduka.

Finale juniorske Lige prvaka na rasporedu je u ponedjeljak, 24. travnja, s početkom u 18 sati na stadionu Servette FC u Ženevi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...