Sport

Komentari 4

Bugari se boje puta u Milano: I novinarima zabranjen dolazak

Bugari se boje puta u Milano: I novinarima zabranjen dolazak

Najprije su vrata stadiona zatvorena gledateljima, onda su odgođeni otvoreni treninzi pa press-konferencije, a sada je ulaz zabranjen i svim novinarima osim TV kamermana

Uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige između Intera i Ludogoreca na Giuseppe Meazzi (1. utakmica 2-0) bit će odigrana u sablasnoj scenografiji prazne nogometne Scale i ambijentu filma 'Outbreak'.

U Bugarskoj je bilo 2-0 za "nerazzurre" (Eriksen i Lukaku), a za četvrtak je jedno sigurno: zbog straha od širenja korona virusa na mitskome milanskome stadionu ne da neće biti gledatelja nego je utakmica zatvorena i za novinare.

Od predstavnika medija nazočni će od 21 sat biti samo kamermani televizjskih postaja sa pravom prijenosa, pokoji reporter za javljanja uživo uz travnjak i - to je sve.

Antonio Conte nije održao press-konferenciju, gradske vlasti su i to zabranile da spriječe nepotrebno okupljanje u manjem prostoru. Nije bilo ni uobičajenih barem djelomično otvorenih treninga za medije. Štoviše, neće biti ni komentatora talijanske televizije, već će utakmicu prenositi iz zgrade svog medija.

Bugarima nije svejedno što dolaze u takvo okruženje.

- Zabrinut sam zbog ove neugodne situacije. Nadamo se da će sve proći dobro. Napustit ćemo Milan odmah nakon utakmice - rekao je predsjednik Ludogoreca Kiril Domusčiev.

Marcelo Brozović će, dakle, igrati pred praznim tribinama i, totalno raritetno, pred praznom press-ložom. Među stotinjak akreditiranih novinara većina su bili iz Bugarske, ali zbog odluke Uefe, dogovora dvaju klubova i zabrane vlasti Italije, Lombardije i Milana, Inter vs Ludogorec svi će gledati - na televiziji.

Najčitaniji članci