Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bulat: Pobjeda je za Jakirovića, znamo koliko mu je bilo teško. Šutalo: I očekivali smo bunker

Bulat: Pobjeda je za Jakirovića, znamo koliko mu je bilo teško. Šutalo: I očekivali smo bunker

Zabijam golove koji su mi falili prošlih sezona, ali ne možeš živjeti na prošlosti, rekao je strijelac prvog gola Dinama, dok je povratnik Šutalo dodao: Novi trener donio je pozitivnu energiju

VIDEO

Dinamo je turbulentan tjedan u kojem je smijenio Igora Bišćana pa doveo Sergeja Jakirovića zaključio pobjedom nad njegovim bivšim klubom Rijekom na Maksimiru (2-1) i tako se popeo na četvrto mjesto na ljestvici s osam bodova i utakmicom manje za vodećim Hajdukom.

Marko Bulat zabio je vodeći gol u 37. minuti na fantastičnu asistenciju Brune Petkovića, pola sata nakon što je sudac Patrik Kolarić na intervenciju VAR sobe poništio gol Stefana Ristovskog zbog faula Josipa Mišića u napadu.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo - Rijeka 2-1

Pokretanje videa...

Dinamo - Rijeka 2-1 (sažetak) 11:12

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Odlično smo otvorili utakmicu, agresivno, bili brzi i dinamični na loptu, stisnuli Rijeku u 30 metara. Je li faul ili nije, neću ulaziti u to. Kasnije smo bili odlični, zabili taj gol, imali puno šansi. U drugom poluvremenu malo smo energetski pali, što je bilo očekivano s obzirom na utakmicu u četvrtak, ali zasluženo smo pobijedili - rekao je Bulat za MAXSport.

Zabio je i Sparti Prag u četvrtak i nagovijestio dobru formu, puno dolazi u završnicu iako mu to nije primarna zadaća.

- Stvarno sam zadovoljan izvedbama, tu su i golovi koji su mi falili prošlih sezona. Ali tri boda su najvažnija, momčad izbaci pojedinca. Danas sam ja, sutra će biti netko drugi. Naravno da sam zadovoljan, ali ne možeš živjeti na prošlosti, moraš se okrenuti idućoj utakmici. Sretan sam, krenulo me, stvarno me ide, ali trebam još više. Očekujem još više golova i pomoći momčadi. Imamo Europu za par dana, moramo se odmoriti i proći dalje u natjecanje - rekao je Bulat i najavio praški sudar za Europsku ligu:

- Prvo se moramo dobro odmoriti od ove utakmice, regenenrirati se, vidjeti što smo radili dobro, što loše. Ne idemo sigurno u lošem sastavu, nego u najjačem pobijediti tamo, a čeka nas i HNL za vikend.

Derbi Dinama i Rijeke bio je nabijen emocijama zbog odlaska Jakirovića s Rujevice na Maksimir, cijelu utakmicu slušao je uvrede Armade s juga, pa i nakon nje, dok je davao izjave. Bulat je otkrio da su dinamovci pobjedu posvetili baš njemu.

Dinamo i Rijeka sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

- Treneru je to druga utakmica, nije imao puno vremena, ali neke stvari na kojima je inzistirao dobro radimo na terenu i to se vidi. Ima nas dosta u završnici, napadamo dubinu što traži od nas. Ovo je njegova pobjeda i posvećujemo je njemu, znamo koliko mu je bila teška utakmica, ovo smo igrali za njega - rekao je Marko.

Šutalo: Dugih godinu dana, svašta se događalo

Boško Šutalo podijelio je minutažu s Dinom Perićem na stoperskoj poziciji nakon povratničkog nastupa u četvrtak, dugo je trajala njegova rehabilitacija i povratak od teške ozljede koljena prije točno godinu dana na Šubićevcu.

- Najvažnija je pobjeda, imamo tri boda. Rijeka po analizama u niskom bloku, bunkeru koji smo očekivali i bilo je jako teško probiti kad se spuste. Uspjeli smo, osvojili tri boda i nastavili s ciljem, da se priključimo da dođemo do prvog mjesta. Sad nas čeka bitna utakmica u četvrtak - rekao je Šutalo za klupsku televiziju i nastavio:

- Imamo pozitivan rezultat iz Zagreba, novi je stožer, novi trener. Dobili smo pozitivnu energiju, sad želimo tako nastaviti. Idemo u Češku po prolazak u Europsku ligu.

Kako se opet osjećao na terenu?

- Dugih godinu dana, svašta se događalo tu, jako težak put. Hvala Bogu, sad je sve u redu, idem iz utakmice u utakmicu, dižem formu. Jedva čekam da se ustalim u momčadi i počnem što više igrati - zaključio je Šutalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'