Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bundesliga: Mladen Petrić donio je HSV-u nova tri boda

Bundesliga: Mladen Petrić donio je HSV-u nova tri boda
2

Hrvatski reprezentativac zabio je jedanaesterac u 32. minuti susreta HSV-a i Wolfsburga nakon što ga je u šesnaestercu srušio Danac Simon Kjaer...

VIDEO

Nogometaši HSV-a ostvarili su i treću ovogodišnju bundsligašku pobjedu u četvrtoj utakmici, odnosno drugu u trećoj gostujućoj. Pobijedili su 1-0 kod Wolfsburga u srazu 22. kola...

Gol odluke u 32. je minuti iz jedanaesterca zabio hrvatski napadač gostiju Mladen Petrić, nakon što ga je prethodno nespretno u vlastitom 16-ercu srušio Danac Simon Kjaer. Hrvatskom je napadaču to bio šesti ovosezonski prvenstveni gol. Prije tri je tjedna također izravno donio Hamburžanima sva tri boda u 1-0 domaćoj pobjedi protiv Eintrachta. Odigrao je cijelu utakmicu. U sastavu Pierrea Littbarskog, koji je debitirao porazom na klupi nakon smjene Stevea McClarena, nije nastupio ozlijeđeni Mario Mandžukić. 

Petrić: Pobjedu smo zaslužili

Za pobjedu smo morali naporno raditi, ali smo ju u potpunosti zaslužili, kazao je HSV-ov junak dana, hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić, poslije 1-0 gostujuće pobjede kod Wolfsburga u utakmici 22. bundesligaškog kola...

Riješena je ona Petrićevim pogotkom s bijele točke u 32. minuti, nakon što je hrvatski napadač momčadi sam izborio najstrožu kaznu.

- Premda ne možemo u potpunosti biti zadovoljni drugim poluvremenom utakmice, mora se priznati da smo svih 90 minuta radili zajedničkim snagama, kao momčad. I kod gola smo odigrali lijepo iako je on u konačnici postignut iz penala. Dobra je ovo najava hamburškoga derbija - dodao je hrvatski napadač aludiravši na odgođenu utakmicu prošloga kola, sraz HSV-a i St. Paulija, koja se igra sljedeće srijede.

Bayern do sedme domaće pobjede u nizu

Od ostalih dosad odigranih dvoboja 22. kola treba spomenuti novu uvjerljivu domaću pobjedu (sedmu u nizu) minhenskog Bayerna, koji je na Allianz Areni deklasirao Hoffenheim 4-0. Dva je gola za domaće zabio Nizozemac Arjen Robben, koji je strijelac treće kolo u nizu. Ukupno je na brojci od četiri gola u četiri prvenstvene utakmice koje je odigrao od Nove godine.

Prvi je gol za domaće zabio Mario Gomez u drugoj minuti na asistenciju Robbena. Najbolji bundesligaški strijelac zabio je svoj 17. ovosezonski pogodak u 20. nastupu. Na 2-0 povisio je Thomas Müller na asistenciju Francka Riberyja.

Za goste je do 77. minute odigrao Boris Vukčević, a od 46. Josip Šimunić. Stoper hrvatske reprezentacije zaradio je žuti karton.

Bosansko-hercegovački reprezentativci Vedad Ibišević i Sejad Salihović odigrali su svih 90 minuta za poraženu momčad.

Niz od sedam Freiburgovih utakmica bez poraza prekinuo je u Gelsenkirchenu Schalke. Momčad Felixa Magatha došla je do prve domaće pobjede nakon Nove godine pogotkom Jeffersona Farfana, trećim njegovim u sezoni, u 49. minuti na asistenciju Raula.

Drugih je 45 minuta u domaćem sastavu odigrao 21-godišnji hrvatski napadač Mario Gavranović. U 51. je minuti bio jako blizu svom prvom bundesligaškom pogotku, ali je njegov udarac sa 16 metara zaustavila lijeva vratnica gostujućeg vratara.

Osmu je ovosezonsku gostujuću pobjedu ostvario Bayer. Momčad iz Leverkusena deklasirala je Eintracht u Frankfurtu 3-0. Momčad Michaela Skibbea od Nove je godine bez pobjede.


Novi je težak poraz, i to na svom stadionu, upisao Stuttgart. Sva tri boda odnijeli su nogometaši Nürnberga pobijedivši 4-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...