Obavijesti

Sport

Komentari 10

Burić: Ja menadžer engleskog tipa? Još ćemo razgovarati

Burić: Ja menadžer engleskog tipa? Još ćemo razgovarati
1

Za Frana je to fenomenalno, za klub isto, a za mene kao trenera ne... Zvali su me i pitali za njega iz Njemačke, sad je tu Engleska, komentirao je Burić nagađanja o odlasku Tudora u Everton

VIDEO

Svjedoci smo brojnih događaja svih ovih dana, nakon Splita vrlo brzo nam je došao Dinamo, sada Istra, puno je bilo i sportskih, ali i onih drugih događaja. Puno toga se dogodilo, mi sad liječimo rane, kako sportske, tako i u pravom smislu riječi, započeo je izlaganje uoči utakmice s Istrom trener Hajduka Damir Burić i nastavio s problemima:

- Danas imam 16 zdravih igrača, nadam se da ćemo se do utakmice uspjeti kompletirati. A čeka nas protivnik protiv kojeg moramo biti maksimalno koncentrirani, protiv kojeg moramo odigrati kvalitetnu utakmicu da vratimo samopouzdanje i povjerenje.

Burić ne može računati na kartoniranog Kalinića, Nižića koji je zadobio potres mozga, Pejića i Veleza koji su dobili udarce, a Bencun, Roguljić i Juranović su od ranije ozlijeđeni. Novost je ozljeda Vlašića, koji bi mogao pauzirati i do mjesec dana.

- Ne bih ja to tako rekao, nadamo se da će njegova ozljeda brže biti sanirana, lakše je kad je ozljeda nastupila od udarca, nego kad mišić pukne sam od sebe. Nadamo se da će regeneracija biti kraća, Nikola je profesionalac, odradit će on sve terapije maksimalno, da bi se što prije vratio - najavio je trener Hajduka, koji je priznao kako je 'dribling' s Ohandzom uoči Dinama planirao, ali su mu iznenađenje pokvarili novinari.

- Pokušao sam iznenaditi, da u tajnosti dođe gore i odigra utakmicu, ali ja ne mogu utjecati na to što vi objavite. Iznenađenje nije uspjelo - nasmijao se Burić i dodao:

- Da je Franck na terenu, puno bi se toga riješilo. Ne bi se postavljala pitanje plivajuće devetke. On je na dobrom putu, da nam je trebao protiv Dinama u završnici, odigrao bi, ali nije bilo potrebe za njim jer smo bili loši. Onog momenta kad Franck bude mogao odraditi poluvrijeme, mi ćemo ga koristiti. Ja vidim sezonu puno bolje nego drugi. Igrački i financijski smo se digli, stvaramo nove vrijednosti, ako ostvarimo još par pobjeda, bit ćemo bodovno bolji nego sezonu prije. Dosta toga se pomjerilo naprijed, klub je u dosta segmenata postavio nove standarde rada, i nadam se da ćemo nastaviti tim putem.

Engleski mediji najavljuju kako Everton za Tudora nudi 4 milijuna eura.

- Za Frana je to fenomenalno, za klub bi to isto bilo fenomenalno, a za mene kao trenera ne bi... Ja ga vidim kao vrlo kvalitetnog igrača, čiji smo put dobro odradili i za mene nije čudo da ima ponuda za njega. Zvali su me i pitali za njega i iz Njemačke, sad je tu i Engleska. Radi se o mladom i perspektivnom, talentiranom igraču.

'Kvalifikacije' za novu sezonu već su započele, navodno su neki igrači već eliminirani, no Burić u ovom trenutku još uvijek nije spreman to i potvrditi.

- Igrači moraju odigrati za sebe i za klub. Ja se nadam da će do kraja sezone svi dodatno podignuti svoju vrijednost. Ako ne kroz prvu, onda kroz drugu momčad. Sve ćemo napraviti kroz razgovor i komunikaciju s igračima. Dosta toga se pozitivnog dogodilo, neki mladi su napravili veliki iskorak, poput Šimića, Kalika koji su u zadnje vrijeme jako dobro odigrali. Idemo stvari gledati pozitivno, prema naprijed, mi smo tu da podižemo vrijednost igrača, sve to ide dobrim smjerom i ja sam uvjeren da će tako biti i ubuduće.

Burić se mora brinuti kako dignuti momčad nakon poraza od Dinama.

- Odmah u prvoj analizi vidjeli smo što se događalo. Male stvari odlučuju u kojem smjeru se utakmica razvija. Da je drugoj minuti Milićev centaršut prošao, mi u kaznenom prostoru stojimo s 6 naših igrača na 3 Dinamova. Da je centaršut prošao, 1-0 za nas. Mali Brekalo je pustio svog igrača, uopće ga ne prati, kao da mu je rekao: 'Želim ti puno sreće'. Ali centaršut nije prošao, mi smo bili preofenzivni, nismo osigurali napad... Željeli smo dati brzi gol, kao što smo dali u prvoj utakmici, ali plan nije uspio, iz kontra napada smo primili gol i onda je bilo sve gotovo. Počeli smo razmišljati i kalkulirati, a u takvoj je situaciji teško bilo nešto napraviti. Nismo bili dobri, ali mi smo protiv Dinama dobro igrali kući. Ali o tome se uopće ne priča, trebalo je i tada čestitati momcima, kao što ih se sada kritizira.

U utakmici protiv Istre imperativ je pobjeda.

- Istra je imala dobrih utakmica, posložili su momčad jako dobro. Ali jedna - dvije loše utakmice vratile su ih na početak. Ima tu dosta igrača, neki su bili i kod nas, imaju dosta iskustva i rutine, moramo se postaviti agresivno od prve minute.

Informaciju kako bi mogao postati menadžer 'engleskog' tipa ili dati sugestiju s kim bi rado surađivao na mjestu sportskog direktora, Burić nije želio komentirati.

- Volio bih da vam te odgovore daju ljudi iz NO, koji dogovaraju plan i strategiju rada. Vodimo razgovore, treba nam vremena za pravu odluku. Nije to tek tako, kompleksna je to situacija. Nisam im dao nikakav odgovor, treba sve pohvatati, napraviti organizaciju... Ne želim davati izjave dok se sve ne dogovori i pripremi, još ćemo razgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna