Obavijesti

Sport

Komentari 27

Burić: Rezultat govori da je ovo bio pravi i zanimljiv derbi

Burić: Rezultat govori da je ovo bio pravi i zanimljiv derbi
1

Još je sedam kola, Lokomotiva se isto bori za Europu, rekao bih da su sada oni treća najjača momčad u Hrvatskoj. Pokušat ćemo ući u Europsku ligu, kaže trener Splita Sablić

VIDEO

Split i Hajduk odigrali su 0-0 na Parku mladeži. Trener Hajduka Damir Burić bio je odjeven u crno, zbog počasti prema poginulom Žanu Ojdaniću. 

- Utakmica kao svaki derbi neizvjesna, rezultat govori da je bio derbi. Mislim da je bio interesantan, dobar tempo i dinamika i agresivnost, bilo je faulova, duela, sve to derbi traži. Bilo je i šansi na obje strane, rezime neodlučeno, a igra fer i korektna. Čestitam Splitu na dobroj igri i želim im sreće da ostvare svoj cilj - rekao je Burić pa nastavio:

- Mi ne gledamo tako kroz rezultat, nego korigiramo igru, danas neke stvari nismo sproveli najbolje. Za srijedu igra mora biti na boljem nivou.

Burić je objasnio i zašto je Bilij igrao na poziciji desnog beka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Biramo kako sastaviti momčad, ne može Velazquez igrati svih 90 minuta. Šimić je rano dobio žuti karton. Split ima brze igrače. Kompleksno i teško je čuvati širok prostor, a da te ne uhvate na kontre. Naše osiguranje nije uvijek bilo dobro - objasnio je Burić, koji je odao počast Žanu Ojdaniću.

- Želimo odati počast Žanu Ojdaniću, on je začetnik nove organizacije navijanja i u temeljima je sadašnjeg upravljanja Hajduka. Neka počiva u miru.

'Pokušat ćemo u Europsku ligu'

Trener Splita Goran Sablić slično je rekao kao i Burić. Derbi je, po njemu, bio zanimljiv i izjednačen.

- Utakmica dosta zanimljiva, žustra, izjednačena. Bolja od ostalih što smo ih odigrali u ovom prvenstvu. U nastavku smo bili konkretniji i bolji čak od Hajduka i ostaje žal što nismo konkretizirali bolju igru u finišu. A Hajduk je imao šansu u zadnjoj sekundi, tu smo se spasili s gol-linije, to je bilo najopasnije - rekao je Sablić.

Hajduk i Split se međusobno poštuju. 

- I jedni i drugi igrači imaju poštovanje jedni prema drugima. Mi smo imali dosta izostanaka, ali su ovi koji su igrali opravdali moje povjerenje. Vidim više pozitivnih stvari - kaže Sablić, čija se momčad bori za ulazak u Europsku ligu.

- Još je sedam kola, Lokomotiva se isto bori za Europu, rekao bih da su sada oni treća najjača momčad u Hrvatskoj. Pokušat ćemo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi