Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bušnja, Murić i Ristovski slomili Austrijance, Rijeka je sve bolja!

Bušnja, Murić i Ristovski slomili Austrijance, Rijeka je sve bolja!
3

RIJEKA-WOLFSBERGER 3-1 Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Dobri smo. Jako mi je drago što našim navijačima iz Slovenije i Austrije možete slati dobre vijesti, rekao nam je glavni trener Goran Tomić

VIDEO

U očekivanju skorih napadačkih pojačanja Rijeka je na pripremama u Kranjskoj Gori 'dobila' - Denisa Bušnju (21). Dijete riječke Škole nogometa (posuđivan Istri i slovačkom Seredu u kojem je odigrao prošlu sezonu) neki dan je protiv Žiline u pola sata stigao zabiti gol za konačnih 2-2, a danas protiv Wolfsbergera u 45 minuta upisao i sjajan gol i sjajnu asistenciju.

Nakon 90 minuta Bijeli su ubilježili još jednu pripremnu pobjedu: Rijeka-Wolfsberger 3-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Wolfsberger AC prošle je sezone igrao Europsku ligu, u skupini s Dinamom od naših 'modrih' s izgubili 0-1 u Maksimiru i 0-3 u Austriji, ali u konačnici prošli skupinu kao drugi: iza Dinama, a ispred Feyenoorda i CSKA.

Za Austrijance igra i riječki dečko Dario Vizinger, a kontra Riječana su, u prvom dijelu, izgledali kao - daleko inferiornija momčad: tehnički, taktički i fizički.

Europski kvalitetni Wolfsberger Rijeci je uspio stvoriti nekoliko prilika, ali Bijeli su u prvom poluvremenu travnjakom u Veldenu dominirali - uzduž i poprijeko. Austrijanci nisu imali ama baš nikakvih rješenja za Murićevu i Pavičićevu klasu, Bušnjinu brzinu i okomitost, Lončarevo i Čerinovo gospodarenje srcem terena...

Rijeka je povela nakon 15 minuta. Bušnja je lijevom stranom u sprintu prošao 50 metara, zavrnuo na kontra-stranu gdje majstor Murić prima loptu, šalje čuvara na macchiatto pa ljevicom sa 17 metara pogađa suprotni kut gola nemoćnog Koflera.

Povećanje vodstva donijela je riječka nogometna mladost. Filip Braut s desne strane šalje prizemni ubačaj na peterac, a Bušnja fantastično petom prosljeđuje loptu u mrežu Wolfsbergera. Dva gola kao protiv Žiline i - isti strijelci kao protiv Žiline: Murić i Bušnja.

Kad je u drugom poluvremenu krenuo karusel izmjena Austrijanci su malo došli do daha pa, baš preko Daria Vizingera, u 55' smanjili na 1-2 te dominirali terenom, ali i nalijetali na zid zvani - najtrofejniji igrač u Rijekinoj povijesti, kapetan Andrej Prskalo.

Ganski napadač Issah Abass je u svom prvom nastupu (66 minuta u igri) pokazao da je igrač koji 'grize' i radi za momčad, ima brzinu i duel i bit će vrijedna opcija više u riječkom napadu.

Konačnih 3-1 dogodilo se u gansko-makedonskoj kooperaciji. Prince Ampem vrhunski prolazi lijevom stranom, šalje povratnu loptu na 5-6 metara, Milan Ristovski sa stoperom na leđima podmeće nogu i prosljeđuje loptu u austrijsku mrežu.

Zaslužena pobjeda Bijelih koji će sljedeće dvije provjere imati u Kranjskoj Gori: u četvrtak protiv lokalnog drugoligaša Triglava te dan kasnije generalku s mađarskim MTK.

Šef Goran Tomić bio je, posve razumljivo, itekako zadovoljan:

- Dobra provjera. Na stranu rezultat (premda je svaka pobjeda slatka, a pobijedili smo: zasluženo), ali najviše raduje igra. U prvom poluvremenu smo nadigrali jakog protivnika. Na razini su bili i intenzitet igre i tečnost protoka lopte i efikasnost. Prvih 15 minuta nastavka, kad su krenule izmjene, nismo bili pravi pa je pao i taj njihov gol, ali onda smo se opet digli i bili pravi. Dobro je bilo!

Denis Bušnja? Protiv Žiline pola sata i gol, protiv Wolfsbergera 45 minuta asistencija i sjajan gol...

- Ma svaka čast. Za njega vrijedi kao i za sve mlade, ono što smo rekli prvog dana priprema: ama baš svi će dobiti šansu i sve što imaju 'reći' pokazat će - na travnjaku. Teren je jedino mjerilo. Issa Abass? Dobar je, pokazao se kao jedna od jako zanimljivih opcija u napadačkom dijelu priče.

Još jedna utakmica, generalka pa... Počinje priča 'sezona 2021/21'.

- Bit ćemo spremni i jako mi je drago što našim navijačima iz Slovenije i Austrije možete javljati dobre vijesti o riječkim pobjedama i sve boljoj igri! - rekao nam je Goran Tomić.

Wolfsberger AC-Rijeka 1-3

Velden am Wörthersee, Waldenarena. Sudac: Oberbucher. Pomoćnici: Gadler i Avdić (svi Klafgenfurt).
Strijelci: 0-1 Murić (16' - ast. Bušnja), 0-2 Bušnja (36' - ast. Braut), 1-2 Vizinger (55'), 1-3 Ristovski (89' - ast. Prince Ampem).

Wolfsberger AC: Kofler - Gugganig, Scherzer, Baumgartner, Dedić - Liendl, Wernitznig, Stratznig, Taferner - Roecher, Vizinger (još su igrali: Kuttin, Giorbelidze, Henriksson, Dieng, Leitgeb, Holzer, Lochoshvili, Jašić). Trener: Roman Stray.

Rijeka: Labrović (46' Prskalo) - Braut, Escoval (65' Velkovski), Galović (57' Galešić), Vukčević (57' I.Smolčić) - Pavičić (65' Ristovski), Čerin (46' Liber), Lončar (56' Lepinjica) - Murić (56' Prince Ampem), Bušnja (46' Vuk), Abass (od 66' Karrica). Trener: Goran Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja