Obavijesti

Sport

Komentari 59

Butina: U kući nikada nisam govorio Croatia, samo Dinamo!

Butina: U kući nikada nisam govorio Croatia, samo Dinamo!
8

'Kad god razmišljam o toj Croatiji i tim vremenima zbog poštovanja prema ljudima koji su stvorili momčad koja je bila respektabilna u Europi, ja imam jako lijepe memorije na tih par godina igranja', kaže Tomo Butina...

VIDEO

Dinamo je za Valentinovo i obljetnicu 20 godina od 'vraćanja Dinama djeci' organizirao druženje navijača i igrača taman pred gostovanje u Slavoniji.

- S ovim vremenskim odmakom puno je lakše analizirati. Znate i sami da je tada pritisak javnosti bio velik. Mi smo očekivali da će se to jednoga dana dogoditi, a opet iz poštovanja prema ljudima koji su vodili klub i sve to gradili, kao igrač, naravno da o takvim temama koje su škakljive ni ne voliš pričati. A opet kao dečko koji je rođen tu i koji je odrastao tu u kvartu oko stadiona, naravno da ti je taj Dinamo bio uvijek nešto što si volio više od svega. Nismo puno pričali o tome, ali radovali smo se danu kada se taj klub nazvao opet onako kako se uvijek trebao zvati - prisjeća se poslije dva desetljeća legenda Dinama Tomo Butina (45). 

Igor Kralj

- Ako pogledaš strukturu svlačionice shvatit ćeš da je malo igrača bilo iz Zagreba, malo je njih to direktno diralo. Puno je toga bilo povezano s navijačkim skupinama koje su, budimo iskreni i potaknule sve to. Nas nekoliko koji smo tu odrasli sigurno da smo to drugačije doživljavali - smatra poznati golman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ali ponavljam opet kad god razmišljam o toj Croatiji i tim vremenima zbog poštovanja prema ljudima koji su to odlučili i prema onima koji su omogućili da Dinamo ili Croatia tada ima tako jaku momčad koja je bila respektabilna u Europi, ja imam jako lijepe memorije na tih par godina igranja. Ali da budem iskren - u kući nikada nisam izgovorio Croatia, uvijek se govorilo Dinamo - rekao je Butina.

Ivo Čagalj

Osijek i Dinamo igrat će u nedjelju od 15 sati u Gradskom vrtu. U prvom susretu u kolovozu Osječani su bili puno bolja momčad i na kraju uzeli bod (0-0), a u prošloj utakmici Dinamo je dobio 1-0. No sada su u središtu pozornosti prepiranja oko suđenja. Ipak, Mislav Oršić ih ne doživljava.

'Ljubomoran sam na Dinamo, a imam dvije opcije za njih...'
'Ljubomoran sam na Dinamo, a imam dvije opcije za njih...'

- Uvijek je u Osijeku jako teška utakmica, uvijek se domaćini dobro pripreme za nas, uvijek nam je užasno teško. Moramo dati sve od sebe, ako mislimo tamo uzeti bod. Kiks protiv Rijeke u Kupu nas boli, ali ćemo dati sve od sebe da uzmemo sve bodove u prvenstvu do kraja sezone - najavljuje i dodaje:

- Ja sam ozdravio. Prošlo je par dana, par treninga sve je dobro. 

SuperSlav i njegov West Bromwich bio je bacio oko na dinamovca.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 19. kolu Prve HNL
'Internet rat' pred derbi: Osijek Dinamu opet odgovorio videom
'Internet rat' pred derbi: Osijek Dinamu opet odgovorio videom

- Priča o WBA je završila. Odmah sam ju zaboravio. Iako je bila dobra priča, hrvatski trener, Championship za početak ,vjerojatno onda i Premiership, što bi bilo sjajno za mene, samo iz tog razloga me to zanimalo. Nije se dogodilo i nema veze. Idemo dalje, vidjet ćemo što nosi budućnost. 

Ante Rebić, hrvatski reprezentativac odigrao je sjajnu utakmicu u dresu Milana i zabio gol Juventusu. 

Dinamo odgovorio na prozivke Meštrovića: Video sve govori...
Dinamo odgovorio na prozivke Meštrovića: Video sve govori...
Zagreb: GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 19. kolu Prve HNL

- Dobro je da je Rebić u formi. On je bitan igrač u našoj reprezentaciji, zabio je puno golova na SP-u i trebamo ga - pohvalio je Oršić hrvatskog igrača u Milanu.

- Ne znam što očekujem od Eura. Mislim da imamo odličnu ekipu, ali tamo osim dobre igre treba imati i sreće. Nadam se eto, da ćemo mi tu sreću i imati. Nadam se da ćemo proći skupinu, a onda ćemo dalje vidjeti - govori Mislav i komentira protivnike u pripremnim utakmicama u ožujku:

- Imamo teške pripremne utakmice, tako i moramo imati, moramo to riješiti uspješno - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu