Obavijesti

Sport

Komentari 62

C. Ronaldo ušao je u tridesete kao najbolji i s novom ljubavlju

C. Ronaldo ušao je u tridesete kao najbolji i s novom ljubavlju
11

Prije točno 30 godina rodio se Cristiano Ronaldo, trostruki dobitnik Zlatne lopte i igrač koji je u klupskom nogometu osvojio sve što se osvojiti dalo, ali ne i u repki...

VIDEO

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro ovaj četvrtak puni 30 godina . Zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije najbolji je nogometaš svijeta posljednje dvije godine, ali i modna ikona i pojava u javnosti općenito. Nešto što ga svrstava među najpoznatije sportaše u svijetu općenito .

VIDEO

Ronaldo se rodio 5. veljače 1985. u Funchalu na otoku Madeiri , a nogomet je počeo igrati u rodnome gradu kao sedmogodišnjak; prvo u Andorinhi, potom i u poznatom Nacionalu prije nego što je preselio na kopno i postao član lisabonskog Sportinga 1997.

Šest godina poslije tada 18-godišnji Ronaldo za 16 milijuna eura dolazi u Manchester United i postaje glavni igrač u eri Sir Alexa Fergusona . U šest godina osvojio je tri prvenstva, FA kup, dva liga-kupa, Community Shield, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

No Cristiano je poželio korak naprijed u karijeri i u lipnju 2009. za rekordnih 94 milijuna eura postao nogometaš Real Madrida. Među "kraljevima" je Ronaldo nešto manje uspješan nego u Unitedu, osvojio je tek jedno prvenstvo, ali više kupova. Napokon, u Madridu je Cristiano Ronaldo napadački eksplodirao i dosad je u 277 nastupa zabio impresivnih 288 golova , a tome je dodao i još dvije Zlatne lopte.

Iako je s reprezentacijom osvojio tek srebro na Euru 2004. i bio polufinalist 2012., dosezi ovog 30-godišnjaka svrstavaju ga među najbolje nogometaše ikada. Tek će sljedećih nekoliko godina dati tvrdnju je li CR7 zaista i najveći .

Na ljubavnom planu ulazak u novo desetljeće života Cristiano je obilježio promjenom. Razišao se s ruskom manekenkom Irinom Šejk , a nova odabranica srca navodno mu je voditeljica na klupskoj televiziji, Lucía Villalón .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti