Obavijesti

Sport

Komentari 152

Čačić: Dobro je da ne vrijedi gol u gostima. Previše pogrešaka. Možemo reći da je ovo blamaža

Čačić: Dobro je da ne vrijedi gol u gostima. Previše pogrešaka. Možemo reći da je ovo blamaža

Teško je očekivati dobar rezultat kad nismo puno toga napravili u šesnaestercu. Imamo još 90 minuta da popravimo stvar, kazao je trener Dinama nakon remija s Makedoncima

VIDEO

Dinamo je opet primio dva gola na Maksimiru, ovaj put u Ligi prvaka, a makedonski prvak Škupi na uzvrat odnio iznenađujućih 2-2 u drugom pretkolu elitnog natjecanja.

Ante Čačić krenuo je u formaciji 4-4-2 s Josipom Drmićem i Brunom Petkovićem u vrhu napada, a na klupi je bio - Mislav Oršić. Nije štimao napad, a pogotovo obrana koja je gostima jeftino poklonila golove.

Pokretanje videa...

Dresovi Dinama za sezonu 2022/23. VIDEO

- Rekao sam u najavi da je svaka utakmica za sebe, da neće biti lako. Pokazali su se čvrstim u duelu, ali prelako smo primili dva gola. Došli smo do rezultata, dominirali u drugom polvuremenu, nisu nam praktički došli u 16 metara. Ali teško je očekivati dobar rezultat kad nismo puno toga napravili u šesnaestercu - kazao je trener Dinama za HTV.

Uzvrat je u utorak u Skoplju, a pobjednika u idućoj fazi vjerojatno čeka Ludogorec s obzirom na pobjedu nad Shamrock Roversom 3-0 u prvoj utakmici u Bugarskoj.

- Igra se još jedna utakmica, sve je otvoreno. Prednost je što se ne zbrajaju golovi u gostima. Imamo osam dana pred sobom, pripremit ćemo se. Imali smo previše pogrešaka - kazao je Čačić.

Kakva je bila vizija s postavom?

- Imali smo gore dva napadača, Petković se vraćao, dva bočna i krilna, tražili smo brzinu s Ademijem i Mišićem, da se pridodaju Ljubičić i Moharrami. Ali vidjeli ste kako su nam zabili prvi gol u prvom ulasku u 16 metara, ne znam zašto nas hvata nervoza. To nam se dogodilo i protiv Lokomotive. Ali imamo još 90 minuta da to popravimo - smireno će Čačić.

- Izmjene? Mogu biti zadovoljan, a ozljeda Šutala nas je poremetila. Nakon njegova izlaska upali smo u crnu rupu 10 minuta - rekao je.

Trener Dinama ponudio je analizu i na konferenciji za medije.

- Vidjeli smo zanimljivu utakmicu, prvih 90 minuta. Utakmica protiv momčadi za koju smo pričali da su autsajderi, ali su se pokazali čvrstima. Znali smo kako funkcioniraju, ali utakmice je završila 2-2, odlučivat će se u Skoplju. Puno smo se potrošili, ostali bez dva igrača (Šutalo i Theophile koji je ozlijedo zadnju ložu). Mislim da smo dobro ušli u utakmicu do izlaska Šutala, pa smo se malo tražili. Momčad smo pripremali na njihovu šprancu u igri, duga lopta, a onda tako primimo gol - kazao je Čačić i nastavio:

- Drugo poluvrijeme smo imali igru, učinili smo sve s izmjenama da budemo opasniji, došli smo do vodstva, a onda opet jeftino primimo gol. Tehnička greška. Sve u svemu nisam zadovoljan, nismo očekivali takav rezultat, ali ispred nas je 90 minuta. Moramo sve izanalizirati, moramo biti bolji u Skoplju. Optimist sam, ova utakmica je pokazala da s pravom tako mislim, tamo će biti dosta drugačija utakmica. 

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - FC Shkupi 1927

U čemu je bio problem?

- Napravila se atmosfera mi smo Dinamo, mi smo apsolutni favoriti, a kad tako ne krene utakmica krene nervoza. Njihova momčad je dobivala više duela, tu smo bili svileni, ali kad pogledate oni su nam dvaput ušli u 16 metara, napravili dvije akcije. Prvi gol dubinska lopta, drugi gol ste vidjeli i sami. Jako loša reakcija naše obrane i 2-2. Sutra je novi dan, ni pobjedom ne bi bilo sve rješeno, naše su namjere jasne i dalje.

Je li ovo blamaža?

- Gledajte, ako napravite iz tog kuta da je Škupi iz Makedonije, koja nema rejting, možemo to tako reći. Nismo zadovoljni rezultatom, ali nogomet je takav, svi imaju šanse. Puno stvari nam se poklopilo krivo, nedostajao nam je mirniji pas da uđemo u šanse. Imali smo poteškoća, držim da je adaptacija momčadi na dva napadača nije usvojena, ne bih rekao da je velika blamaža. Htjeli smo, išli smo, ali smo napravili puno loših stvari.

VIDEO Škupi pokloni Dinama: Theophile čuvao suigrača, Livi u prazno. Pogledajte sve golove
VIDEO Škupi pokloni Dinama: Theophile čuvao suigrača, Livi u prazno. Pogledajte sve golove

Oršić?

- Imao je veću pauzu, kasnije se priključio, igrao je 30-ak minuta. Teško mi je reći bi li ga sada stavio u prvih 11. Ideja nam je bila igrati s povučenijim Petkovićem uz Drmića, ići naprijed s više igrača. Htjeli smo da Špikić i Ivanušec ulaze u sredinu, otvaraju prostor za Ljubičića i Moharramija. Oni su nam iz jedne akcije u prvom dijelu zabili gol. Brzi su i snažni, malo su nam toga napravili. Ne držim da je to bila blamaža, utakmice za prolaz se igraju 180 minuta, sada je pritisak na njima. Očekujemo bolji nastup u Skoplju.

Rotacije?

- Rekao sam da ću neke dijelove utakmice koristiti i Petkovića i Drmića zajedno, nekada neću. Za jače europske utakmice igrat ćemo s igračem više u sredini terena, ali oni će i dalje nekada igrati zajedno.

Ademi: Nije bilo podcjenjivanja

- Naravno da nije bilo podcjenjivanja. Dobro smo krenuli u utakmicu, stisnuli smo ih u njihovu polovicu. Nakon onog mojeg promašenog zicera, pali smo u neku krizu i primili taj nespretan gol. Vratili smo se na kraju, a onda opet greška. To je nogomet. Sljedeća utakmica je za tri dana, idemo po pobjedu u Koprivnicu pa onda u Skoplje. Zadovoljan sam zbog toga što sam skupio toliko nastupa za Dinamo, ali ovaj dan nije baš sretan za mene - kazao je kapetan Dinama za HTV.

Menalo: Zakazali smo prema naprijed

- Prvi dojmovi nisu najbolji, svi smo očekivali pobjedu, ali imamo 90 minuta u Skoplju, nije sve izgubljeno. Rezultat je izjednačen, sad idemo po pobjedu. Igrali su danas drugačije nego što su igrali protiv Lincolna, što je i razumljivo s obzirom na našu kvalitetu. Znali smo njihove kvalitete, dijagonale i duge lopte, ali nismo dobro reagirali, a zakazali smo i prema naprijed. Odlično smo pritiskali, ali izostale su velike šanse. Uspijemo zabiti, a onda smo se trebali stisnuti i ne primiti gol. Atmosfera u uzvratu? Prije toga imamo Koprivnicu, a u Skoplju imaju velika očekivanja, ali nije to ništa na što nismo navikli - kazao je Luka Menalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući