Obavijesti

Sport

Komentari 31

Čačić mijenja uoči premijere u HNL-u: Vraća se Bočkaj, a osam igrača ne konkurira za lokose

Čačić mijenja uoči premijere u HNL-u: Vraća se Bočkaj, a osam igrača ne konkurira za lokose
4

Za Lokomotivu ne konkuriraju ozlijeđeni Emreli, B. Šutalo, Bulat i Marin, ali niti Dilaver, Gojak, Brkljača i Andrić. No, u kadru za zagrebački derbi bit će Josip Šutalo i mladi Rukavina...

VIDEO

Na startu smo nove sezone, čeka nas Lokomotiva, domaćini smo. Oni su prošle godine Dinamu uzeli čak sedam bodova, znači ta utakmica zaslužuje našu potpunu pozornost. I da, želja su nam tri boda. Trebat će nam dobrih 90 minuta da dođemo do cilja, na dispoziciji imamo dovoljan broj igrača, ne konkuriraju Emreli, Boško Šutalo, Marin (zglob) i Bulat. Josip Šutalo će biti u kadru za utakmicu, kao i mladi Gabrijel Rukavina, kaže Ante Čačić.

Pokretanje videa...

Dinamo osvojio Superkup na penale VIDEO

Dinamo u petak otvara novu prvenstvenu sezonu, u Maksimir stiže Lokomotiva (20 sati, MAXSport 1). Hrvatski prvak sezonu je otvorio osvajanjem Superkupa, a Ante Čačić vjeruje kako njegova momčad prije prvog europskog dvoboja (Škupi, utorak u 21 sat) može dodatno podići razinu svoje forme. I podići samopouzdanje u svojoj svlačionici.

- Moram izraziti žal zbog ozljede Lukasa Kačavende, želim mu što brži oporavak. Sigurno da je to velik udarac Lokomotivi, ali poznavajući njihov roster, na dispoziciji imaju igrače koji nam mogu zagorčati start u prvenstvu. Sjetite se, prošle godine Dinamo se poskliznuo u 1. kolu protiv Slaven Belupa, zato moram učiniti sve da uđemo s pravim raspoloženjem, dođemo do tri boda - poručuje Ante Čačić.

Moravske Toplice: Momčad Dinama intenzivno se priprema za novu sezonu

Jeste li već skratili kadar, odvojili neke zdrave pojedince koji ne konkuriraju za Lokomotivu?

- Da, to sam učinio jučer, na treninzima sad imam 20 igrača. I oni su u kadru za utakmicu. S obzirom na utakmice koje ćemo imati svaka tri dana nemamo previše vremena za razvojne treninge, pa smo morali odvojiti igrače koji neće imati dovoljan natjecateljski podražaj. I dalje s njima radim ja, kao i naši kondicijski treneri. Za sada su ozlijeđeni Emreli, B. Šutalo, Marin i Bulat, u toj kategoriji "odvojenih" su Dilaver, Gojak, Brkljača i Andrić.

Razmišljate li već o Škupiju?

- Ma ne, ne razmišljam o Škupiju, o njima ću razmišljati tek poslije dvoboja s Lokomotivom, kasnije nam je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Imamo vremena za njih. O Škupiju sam rekao da će nam biti težak suparnik ako prođu Lincoln, to se dogodilo, iza toga i dalje stojim.

Kakav će biti sastav, možemo li opet očekivati Petkovića i Drmića u tandemu?

- Znate i sami da imamo puno igrača, moramo ih što više uključiti u rotaciju kako bi izvukli toliki broj utakmica. Petković i Drmić? To ćete vidjeti sutra, još danas imamo trening, ne mogu sada reći hoće li obojica startati ili ćemo ih koristiti odvojeno kroz utakmicu.

Moravske Toplice: Momčad Dinama intenzivno se priprema za novu sezonu

Ljubičić je protiv Hajduka bio dominantan na lijevom boku...

- Njega smo protiv Hajduka isprobali na poziciji koju je nekad igrao kao mlad igrač, ali tu imamo Bočkaja i Štefulja. Sutra će lijevog beka najvjerojatnije igrati Bočkaj. U kakvom je stanju Pero? Vidjet ćemo, još ga želim osjetiti kroz današnji trening, moramo ga postepeno vraćati u formu kroz utakmice, na njega stvarno ozbiljno računam ove sezone. 

Jeste li analizirali utakmicu s Hajdukom? Kako vam je to izgledalo na snimci?

- Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje nego prvo, napravili smo tada neke korekcije u igri, a to se pokazalo dobrim. Očekivano, tek su početne utakmice, hvatat ćemo formu kao momčad i kao pojedinci, trend je pozitivan. Vidjet ćemo kako ćemo se sutra ponašati. Onaj dio utakmice protiv Hajduka koji je bio lošiji smo analizirali, na taj smo period stavili akcent, pa da to popravimo - završio je Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...
PROSLAVILI KAKO I SPADA

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...

Manchester City osvojio je u nedjelju deseti naslov prvaka Engleske, a igrači su jedva dočekali da se opuste i popiju koju čašicu. Proslava je bila u jednom grčkom restoranu
Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP