Sport

Komentari 13

Čak 69% jedanaesteraca idu van okvira ili ih obrane golmani

Čak 69% jedanaesteraca idu van okvira ili ih obrane golmani

Kad sudac dosudi kazneni udarac, najbolje je biti golman. Bar nam to sugerira statistika. Izvan šesnaest metara zabijaju bez problema, ali problem im predstavlja bijela točka

Dosuđeni jedanaesterac često je slavljen kao da je već realiziran, no svjedoci smo vrlo niske razine efikasnosti izvođača.

Od 2016. godine statistika izvođača kaznenih udaraca u Ligi prvaka govori da više od dvije trećine udaraca završava van okvira ili u rukama golmana. Radamel Falcao propustio je odvesti Monaco na dva gola prednosti, Caballero je lakoćom obranio. Ne tako davno obranio je kazneni udarac Neymaru u porazu njegovog Cityja protiv Barcelone. 

Kasper Schmeichel dao je Leicesteru tračak nade za uzvrat protiv Seville, a neprecizan je bio Joaquin Correa. Prošli tjedan Neuer je obranio udarac Alexisu Sanchezu, a promašio je i Aubameyang protiv Benfice.  

U prošloj sezoni Lige prvaka promašivali su Ibrahimović, Aguero, Muller, Torres i Griezmann. Preostaje nam vidjeti hoće li se nakon ove loše serije igrači malo trgnuti i poraditi na realizaciji u preostalim utakmicama ovog elitnog natjecanja.

Najčitaniji članci