Obavijesti

Sport

Komentari 220

'Bili' pobijedili Slaven za prva tri boda: 'Ovo je pravi Hajduk'

'Bili' pobijedili Slaven za prva tri boda: 'Ovo je pravi Hajduk'
15

U drugoj nedjeljnoj utakmici 3. kola MAXtv Prve lige Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo golovima Caktaša i Maglice. Maloča je nastupio 200. put za "bile"

VIDEO

Hajduk je u trećem ovosezonskom nastupu u domaćem prvenstvu konačno došao i do prve pobjede (2-0). Na Poljudu je Slaven Belupo primio dva gola iako je ih je moglo biti i još, no najvažnije će za "bile" biti što su osvojili prvi trobod i kupili malo mira uoči uzvrata trećeg pretkola Europske lige u četvrtak protiv Šahtjora iz Karagandija.

Motivirani nakon Tudorove pressice

- Odahnuli smo. Zadnjih par dana bilo je dosta psihoze i zato smo svi zadovoljni zbog ove pobjede i općenito kako smo izgledali. Bili smo motivirani nakon Tudorove press-konferencije , a sada nas je ova pobjeda dodatno motivirala za četvrtak. Nadam se kako je ovo naša simbolična pozivnica navijačima za Šahtjor - rekao je pomoćni trener Hajduka Hari Vukas .

- Imamo rezultat takav kakav imamo, moramo biti oprezniji u obrani, ali recept za prolazak je bolja i efikasnija igra prema naprijed - dodao je Vukas.

VIDEO

Maloča 200. put obukao bijeli dres

Nakon kratke svečanosti u kojoj je klub s Poljuda obilježio 200. nastup kapetana Marija Maloče , mogao je krenuti huk s tribina i opsada koprivničkog gola. Promašaj iz rubrike "vjerovali ili ne" u četvrtoj minuti priskrbio si je Sandro Gotal promašivši stopostotnu priliku sa svega nekoliko metara, a u 19. je Picak obranio Maglici nakon solo-prodora.

Nastavio je Hajduk dominirati, nedostajalo je koncentracije u završnici, a onda je netom prije odlaska na odmor sijevnuo ubačaj Vršajevića s desnog boka na kojeg je idealno naletio Mijo Caktaš i glavom pospremio loptu u mrežu za 1-0. Bio mu je to četvrti gol u šest utakmica, uz dvije asistencije.

- Zadovoljan sam ulaskom u sezonu . Nadam se nastavku dobre igre i u četvrtak mada će biti teško. Uz dobru igru i malo sreće te podršku naše vjerne publike, možemo do prolaza . Recept je strpljivo, pametno, pas igrom ih pokušati iznenaditi - najavio je Caktaš okršaj protiv Šahtjora.

Scoria: Igrači smatraju da je normalno gubiti ovakve utakmice

Praktički jedinu ozbiljniju šansu na utakmici izabranici Elvisa Scorije imali su u 49. minuti kada je Glavina pucao poslije kontre, ali nije bilo jačine u njegovu šutu. Slaven protiv motiviranih domaćina nije imao dovoljno koncentracije.

- Zaslužena pobjeda Hajduka, utakmicu je usmjerio gol na kraju prvog poluvremena . Da smo navukli nulu na poluvremenu, možda bi bilo drugačije... No mi smo očito premekani, imamo problema na gostovanjima . Pokazali smo nešto, ali to je bilo malo za dobiti Hajduka, pogotovo kad smo se otvorili pred kraj utakmice. Očito se teško namećemo na gostovanjima, igrači kao da smatraju da je ovakve utakmice gubiti "pod normalno" , paralizira nas ta stalna borba za bijeg s dna.

Nakon tog promašaja, ponovo se mogla razviti tipična domaćinska igra Hajduka i traženje rupe u obrani gostiju koje je i stiglo na naplatu 12 minuta prije kraja .

Magličin volej za odluku

Opet je prodor po boku , ovaj put lijevom, bio recept za uspjeh. Ubacio je Milić , a Maglica u padu efektno pogodio volej pod prečku kraj nemoćnog Picaka za konačnih 2-0. Do kraja su domaćini mogli zabiti još koji put; pokušavali su Maglica, Sušić i Vršajević, ali bezuspješno.

Hajdukovci su završni sučev zvižduk nakon treće domaće utakmice ove sezone konačno mogli dočekati s olakšanjem , Torcida ih je ispratila pljeskom i u pozitivnom raspoloženju očekuju europsku odluku u četvrtak .

"Sad smo na okupu i igramo puno bolje"

- Ovo je pravi Hajduk, ovo je naša realnost , hvala suigračima koji su mi pobjedom čestitali 200. nastup u dresu Hajduka. Moram priznati da su me posebno motivirale kritike u zadnjih nekoliko dana. Nema nas puno i kad nam fali jedan igrač to je za nas puno. Sada kad smo na okupu, kompletni, igramo puno bolje i nadamo se kako ćemo i u četvrtak biti pravi - rekao je slavljenik Mario Maloča.

Slaven je, pak, nakon visokog poraza od Dinama u prvom kolu (4-0), apsolvirao i drugog jakog ligaša , pa mirnije može čekati nastavak Prve lige. U idućem kolu "farmaceuti" dočekuju Istru 1961.

Koprivničani htjeli iskoristiti loš start 'bilih'

- Dobro smo se držali do primljenog gola pred kraj poluvremena, to nas je presjeklo i nismo se uspjeli vratiti. Došli smo u Split s namjerom da iskoristimo Hajdukov nešto lošiji start u sezonu, no nismo uspjeli, a i Hajduk je odigrao puno bolje. Očito je kako se dižu - rekao je veznjak Filip Ozobić .

MAXtv Prva liga, 3. kolo

  • Hajduk - Slaven Belupo 2-0 (Caktaš 44', Maglica 78')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu