Sport

Komentari 43

Caktaš počeo trenirati s drugom momčadi. I ne izgleda zabrinuto

Caktaš počeo trenirati s drugom momčadi. I ne izgleda zabrinuto

Donedavni kapetan prve momčadi trenirao je u ponedjeljak s ostatkom druge momčadi uz Bassela Jradija i Božu Mikulića. U Hajduku se nadaju kako će se Mijo predomisliti i pristati na novi, smanjeni ugovor

Prema unaprijed utvrđenom planu, ovaj ponedjeljak s treninzima su počeli igrači prve momčadi Hajduka koji su prebačeni u drugu momčad, kod trenera Gorana Sablića

Riječ je o kapetanu Miji Caktašu, Basselu Jradiju i Boži Mikuliću, kojima ugovori istječu na ljeto. Kako sad stvari stoje, neće više nastupati za prvu momčad.

POGLEDAJTE VIDEO: Caktaš s drugom momčadi

Božo Mikulić vraća se nakon operacije križnih ligamenata, njemu su potrebni treninzi i utakmice kako bi se vratio u formu. No s Basselom Jradijem i Mijom Caktašom situacija je, naravno, posve drugačija.

Prebacivanjem u B momčad Hajduk je jasno pokazao da Jradija više ne vidi u kombinacijama i želi ga se što prije riješiti, dok je taktika s Caktašem nešto kompleksnija.

Objavom sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa kako Caktaš ne želi ni produžiti ugovor niti otići stvorili su pritisak na kapetana kojemu su prije nekoliko dana oko Poljuda osvanule uvredljive poruke.

Zasad od Caktaša nema nikakve reakcije, po klupskom pravilniku ni ne smije nastupati bez dozvole kluba, no sasvim sigurno imat će što reći o ovoj temi. Zasad trenira ravnopravno s ostalim igračima u drugoj momčadi, kao pravi profesionalac ispunjava sve zadatke i ne može se reći da izgleda zabrinuto. Čeka rasplet događaja, a to može biti bilo koja od tri varijante.

Prva, i svakako najbolja, dogovor je s Hajdukom za koji ne postoji rok. U svakom trenutku klub se može dogovoriti s kapetanom i produljiti ugovor. Druga varijanta je transfer i za nju je sve manje vremena. Još su otvorene opcije Poljske, Rusije i nekih zemalja na Bliskom i Dalekom isteku.

Treća i najgora varijanta je da ni od dogovora ni od transfera ne bude ništa i da Mijo ostane trenirati s B momčadi, što bi značilo da ostaje bez utakmica. To bi značilo da ostaje bez mogućnosti rušenja rekorda i držanja forme, a Hajduk ne bi imao od njega koristi i uredno bi ga morao plaćati do isteka ugovora.

Najčitaniji članci