Obavijesti

Sport

Komentari 95

Calello prvijencem za Dinamo nanio Splitu prvi domaći poraz

Calello prvijencem za Dinamo nanio Splitu prvi domaći poraz
6

Nogometaši Dinama napravili su velik posao na užarenom gostovanju na Parku mladeži. Pogotkom Callela 'modri' su minimalno slavili u utakmici s puno prekršaja

VIDEO

Dinamo je izborio minimalnu pobjedu 1-0 kod RNK Split. Izabranici Vahida Halilhodžića jedina su momčad koja je uzela puni plijen na teškom gostovanju na Parku Mladeži i time zadržala prvo mjesto ljestvice HNL-a.

Pobjedonosni gol u 52. minuti zabio je argentinski veznjak Adrian Calello  kojemu je to prvi gol u Dinamovu dresu odkad je došao u siječnju 2009. godine.

Utakmica je obilovala prilikama s jedne i druge strane, a prvi se u velikoj šansi našao Dinamo kad se Sammir u 20. minuti prošetao Splitovom obranom, no gol je spriječio sjajni Andrija Vuković koji je na domaćem terenu primio samo dva gola. Splitovci su pokazali zube u 32. minuti kad je Bućanov udarac desno iskosa prošao metar od Kelavine stative.

Prilika u 35. minuti je ona za kojom će domaći igrači najviše žaliti. Nakon ubacivanja u Dinamovom 16-ercu Kelava slabo odbija loptu koja sjeda točno na Šimićevu nogu, ali s pet metara promašuje prazan gol!

Kazna je došla na početku drugog poluvremena. Badelj se u duelu s Budišom uspio izboriti za loptu koju je brzopotezno proslijedio Calellu koji hladnokrvno zabija svoj prvi gol u dfresu Dinama. Splitovci su se žalili zbog Badeljevog igranja rukom u akciji koja je prethodila golu.

Primljeni gol nije obeshrabrio crvene koji samo četiri minute kasnije imaju veliku priliku za izjednačenje no Vitaić sam kao duh iz blizine gađa vanjski dio mreže. Do kraja susreta bila je još poluprilika, ali cijeli susret obilježila je gruba igra s čak 52 prekršaja i sedam žutih kartona.

Kad je sudac Križarić odsvirao kraj domaći igrači bijesno su mu pohitali zbog kontroverzne situacije u 52. minuti, a Dinamovi igrači velikim slavljem pokazali da je gostovanje na Parku mladeži jednako teško kao na Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'