Obavijesti

Sport

Komentari 46

Cantona: Da, žalim zbog toga, žalim što ga nisam jače opalio

Prijetila mu je kazna od tri i pol godine zatvora. Nije završio u zatvoru, ali je suspendiran na devet mjeseci. Eric Cantona zabio je mnogo eurogolova, ali ovaj događaj ga je obilježio

VIDEO

Eric Cantona (50) nakon igračke karijere bacio se u glumačke vode. Legendarni francuski nogometaš godinama je uspješni filmski i kazališni glumac.

Nedavno je stigao u Zagreb na premijeru filma 'Anka', u kojem ima glavnu ulogu..Miran i staložen, pred novinarima je hvalio hrvatske nogometaše koji igraju u najvećim klubovima. Ali u karijeri je bio daleko od mirnog tipa. 

Dok je igrao u Auxerreu lomio je protivnike driblinzima, ali i žestokim startovima za koje bi danas vjerojatno služio robiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Kung fu Eric

No njegov najprepoznatljiviji trenutak bio je u dresu Manchester Uniteda, 22. siječnja 1995. godine. United je gostovao na Selhurst Parku kod Crystal Palacea. 

Cantona je dobio crveni karton zbog žestokog starta na domaćeg braniča Richarda Shawa. Dok je izlazio s terena, navijači Palacea su ga vrijeđali. 

Jedan od njih dobro će zapamtiti taj dan. Matthew Simmons spustio se 11 redova kako bi ga Cantona što bolje čuo. Izrekao mu je sve i svašta, a onda je Francuz pukao. Zaletio se na tribinu i kung-fu udarcem opalio navijača. 

POGLEDAJTE VIDEO

 

Baš je bio gušt

Prijetila mu je kazna od tri i pol godine zatvora. Nije završio u zatvoru, ali je suspendiran na devet mjeseci i morao je odraditi 120 sati društvenokorisnog rada.

- Trebao sam ga udariti jače. Ne žalim ni za čim. Zapravo, žalim, trebao sam ga jače udariti. To sam već rekao. Baš je bio dobar osjećaj. Naučio sam nešto u svemu tome, mislim da je i Simmons također - rekao je Cantona za Daily Mirror.

Treba mi adrenalin

- Počeo sam se baviti glumom jer mi treba adrenalin. Kad igrač nogomet dvaput tjedno, to je poput droge. Zato je dosta bivših igrača depresivno - rekao je Eric.

- U kući nemam trofeja, medalja... Ničeg povezanog s nogometom. Uživao sam u to vrijeme, ali nije dobro previše živjeti u prošlosti - dodao je legendarni Cantona.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića