Obavijesti

Sport

Komentari 0

Capello mora odlučiti tko će biti engleski kapetan

Capello mora odlučiti tko će biti engleski kapetan
1

U igri za novog kapetana su dosadašnji John Terry, bivši david Beckham, stoper Uniteda Rio Ferdinand i nogometaš Redsa Steven Gerrard

VIDEO

Engleski izbornik Fabio Capello trebao bi danas objaviti tko će biti engelski kapetan u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
U igri su imena bivšeg kapetana Davida Beckhama, dosadašnjeg kapetana Johna Terryja, Rija Ferdinanda i Stevena Gerrarda. No prema otočkim medijima, Capellovi favoriti su Rio Ferdinand ili John Terry.
Terry je zadnje dvije godine bio kapetan "Gordog Albiona", no u posljednje vrijeme je bio puno kritiziran zbog sukoba sa sucima na utakmicama Chelseaja.
Ferdinand je pak bio kapetan Manchester Uniteda upravo u finalu Lige prvaka kad je Terry promašio odlučujući penal, a Rio je tad odlično odigrao u obrani i vodio United do trećeg naslova prvaka Europe.
Capello ne može zaobići ni Becksa, koji koji je čak pet godina nosio kapetansku traku, a tradicija u njegovoj rodnoj Italiji je da se traka daje najiskusnijem igraču.
Bivši kapetan Engleske, a danas pomoćnik Harryja Redknappa u Portsmouthu, Tony Adams smatra kak je Capellova odluka tko će dobiti traku vrlo bitna.
- Ukoliko izbornik odluči odabrati Rija kao kapetana, to će biti dovoljno pošteno - rekao je Adams i dodao:
- No uzmite primjer Diega Maradone i Argentine. On je bio toliko moćan i karizmatičan igrač, da nitko nije mogao ni pomisliti da on nije kapetan. To je kod nas isto s Beckhamom. On je užasno važan za nas i sjajno izvodi slobodne udarce. Ima smisla da i on predvodi momčad.
- No i Terry je odličan izbor. Ima odlične komunikacijske vještine, jak je, brz, ima iskustva i već dugo igra za reprezentaciju. Dobar je vođa - zaključio je Adams.
Englezi imaju sutra s Česima generalnu probu pred početak kvalifikacija za SP, a 10. rujna gostuju u Maksimiru protiv Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom
VIDEO Hrvatska U17 - Danska U17 2-2: Čudesni Mikić zabio i asistirao, Danci ipak do remija
EUROPSKO PRVENSTVO

VIDEO Hrvatska U17 - Danska U17 2-2: Čudesni Mikić zabio i asistirao, Danci ipak do remija

Na krilima odličnog desnog beka Dinama su izabranici Marijana Budimira nakon primljenog gola preokrenuli utakmicu protiv Danske, ali uspjeli su se u egal vratiti Danci i zadržati taj rezultat