Obavijesti

Sport

Komentari 1

Caput potpisao za KSW: 'Ovo mi je prilika. Ako me Poljak gledao na YouTubeu, neće dobro proći'

Caput potpisao za KSW: 'Ovo mi je prilika. Ako me Poljak gledao na YouTubeu, neće dobro proći'
1

Dubrovčanin Karlo Caput u oktogon ulazi kao zamjena, a protivnik će mu biti Maciej Kazieczko (27). Borba je na rasporedu u subotu u Varšavi. Dva borca naći će se na 75 kilograma. Caput u karijeri ima omjer 8-1

VIDEO

Sjajna vijest brzo se proširila zagrebačkim ATT-jem u Slavonskoj. Karlo 'Croatian Cowboy' Caput (27) dobio je poziv KSW-a, najveće europske MMA organizacije.

U oktogon ulazi kao zamjena, a protivnik će mu biti Maciej Kazieczko (27). Borba je na rasporedu u subotu u Varšavi. Dva borca naći će se na 75 kilograma.

- Poljak je dobar borac, istih smo godina. Imamo čak i sličan omjer. On ima 6-1, a ja 8-1, iako mogu reći da on nema pojma što ga čeka. Nisam se borio godinu i pol dana, ali napredovao sam čudo jedno. Ako se za borbu sa mnom pripremao gledajući moje stare mečeva na YouTubeu, neće dobro proći - kazao nam je Caput samouvjereno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for war 🦍🤠🐍 #dubrovnik #mmafighter #ready #mmatraining #croatia

A post shared by Karlo Caput (@karlocaput) on

Dubrovčanin je na KSW 54 u Varšavi upao - slučajno. Glavna borba večeri trebala je biti ona između Mateusza Gamrota i Shamila Musaeva, ali potonji je otpao. 

- Ziolkowski je pristao boriti se s Gamrotom pa su Kazieczku morali pronaći novog protivnika. Okrenuli su broj mog menadžera Dražena Forgača jer znaju da on uvijek ima lude borce, koji pristaju na sve. Nemam nekog idola, ali sad mi je Musaev najdraži borac. Da se nije izgubio, ne bi ni ja dobio ovakvu priliku. Tijekom korone mi je otkazano par mečeva - smije se Caput.

Caput je jedini poraz u karijeri doživio upravo u zadnjem meču. Pobijedio ga je tamnoputi Igeu Kabesa za pojas EFC-a.

- Trenirao sam u međuvremenu u ATT-u, po tri mjeseca trenirao sam na Tajlandu, bio i kod Ivana Dijakovića u Düsseldorfu. Gledao sam malo svog protivnika, čini mi se da je dobar u stojci. Ja se uglavnom oslanjam na hrvanje, mislim da sam tu najbolji. Protiv Kabese sam zakazao, nisam se borio svojim stilom. Protiv Kazieczka želim opet biti 'svoj' - objašnjava mladi borac.

Poljsku organizaciju vidi kao veliku priliku za dalje.

- Apsolutno, KSW je jedna od najjačih svjetskih organizacija, u Europi sigurno najjača. To svi prate, svi gledaju i to je izvrsna odskočna daska za dalje. Na početku karijere sam birao protivnike, pazio s kim se borim da ne pokvarim omjer. Sad sam već sazrio, želim se boriti samo s ozbiljnim imenima. 

Karlova želja je, dakako, KSW.

- Uzor mi je Dan 'Hendo' Henderson. Čovjek se borio u tri kategorije, tukao je Fedora u teškoj, iako je bio puno manji. Sviđa mi se njegov stav, njegovo ponašanje. 

Caput uz karijeru i radi.

- Vodim privatne treninge, manje grupice ljudi. Ljeti sam u Dubrovniku, budem na Cavtatu, radim na vezivanju jahti. Nije bila dobra ova turistička sezona u Dubrovniku, grad je bio pust. Dobro, bilo je nešto ovih jahtaša, ali slabo je to - rekao je za kraj, a mi smo mu zaželjeli sreću za subotu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska