Obavijesti

Sport

Komentari 41

Čarli o neredima na Euru: To je za nas na Balkanu normalno...

Čarli o neredima na Euru: To je za nas na Balkanu normalno...
1

To je Balkan i na sve to gledate mirno. Igrao sam možda i najteže derbije u Europi, između Dinama i Hajduka, rekao je Vedran Ćorluka u intervjuu za ruski tjednik "Futbol"

VIDEO

Vedran Ćorluka igra petu sezonu u ruskom Lokomotivu iz Moskve. Čarli koji je postao zamjenik kapetana hrvatske reprezentacije traku je nosio i u Lokomotivu, a u intervjuu za ruski tjednik "Futbol" pričao je o neredima na Euru u Francuskoj, tragičnom porazu od Turske 2008. godine i planovima za budućnost.

To je Balkan

Hrvatski navijači izazvali su prekid na utakmici protiv Češke.

- Za nas je to uobičajeno. To je Balkan i na sve to gledate mirno. Igrao sam možda i najteže derbije u Europi, između Dinama i Hajduka. Kad bismo došli u Split, navijači Hajduka pjevali bi nam cijelu noć pod prozorom, gađali autobus...

- Igrao sam i protiv Srbije gdje je Uefa zabranila gostujućim navijačima putovanje na utakmice - rekao je Vedran Ćorluka, koji je na Europskom prvenstvu u Francuskoj postao poznat po onoj vaterpolskoj kapici nakon ozljede protiv Turske.

- Mijenjali su mi zavoj četiri puta. Izborniku i meni bilo je jasno da nema govora o zamjeni jer sam bio potreban na terenu. Kasnije sam objavio sliku na društvenim mrežama jer želim da navijači znaju koliko mi je bitno igrati za Hrvatsku.

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D

Snimku utakmice iz 2008. nikad nisam pogledao

Hrvatska je ispala od Portugala u osmini finala, ali Čarlija više boli poraz iz 2008. 

- To je bila tragedija. Ništa se ne može usporediti s tim porazom. Turska je bila najveća noćna mora u mojoj karijeri i ne želim se toga ni prisjećati. Zabili smo u 118. minuti, imali smo loptu u nogama... Ma svi smo kasnije plakali.

- Da je barem Rakitić malo pričekao, izbio tu loptu... Prošlo je mnogo godina, ali nikad nisam pogledao snimku. No to je nogomet, svi ga volimo zbog takvih dramatičnih utakmica - kaže Vedran.

Marko Lukunić/PIXSELL

Slaven je moj nogometni tata

U Lokomotiv ga je doveo Slaven Bilić, a za ruski klub potpisao je nakon što je prije toga igrao za Dinamo, City, Tottenham i Bayer Leverkusen.

- Često se čujemo. On je moj nogometni otac. I ne samo meni, već i mnogima u reprezentaciji- rekao je Čarli i dodao:

- Imao sam 18 kad me Bilić pozvao u mladu reprezentaciju. Gledam i pratim što se događa s West Hamom, malo sam zabrinut oko stanja u klubu posljednjih dana. Slaven je iskren i sve vam govori osobno. Ponekad podigne glas, ali kod njega svaki igrač zna kad je napravio nešto loše - priča Čarli.

"Želim igrati do 36."

Nakon Eura spominjali su se mnogi klubovi koji bi željeli Vedrana u svojim redovima.

Od Fiorentine, Bayerna, Bešiktaša, West Hama...

- To je normalno nakon velikog natjecanja. Bilo je dosta zainteresiranih, ali ostao sam u Lokomotivu. Moskva je prekrasan grad, a Bilić i Lokomotiv dali su mi 2012. godine jednu od najboljih prilika u životu. Kako su oni vjerovali u mene, tako sam ja vjerovao u Lokomotiv i potpisao sam novi četverogodišnji ugovor. Želim igrati do 36. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti