Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Kalinić otpao, Ohandza trenira i u konkurenciji je za Dinamo...'

'Kalinić otpao, Ohandza trenira i u konkurenciji je za Dinamo...'
1

Hajduk ima strast i ako je kontrolirate, to će biti sjajno. Veseli me kad sam u Vinkovcima vidio više navijača naše momčadi nego domaćih. Osjećam taj dug prema njima, rekao je šef 'bijelih' Joan Carrillo

VIDEO

Hajduk u subotu na Poljudu igra najveći hrvatski derbi protiv Dinama. Posljednji put na Poljudu Dinamo je slavio s uvjerljivih 4-0, a i sada je izraziti favorit. Hajduku nedostaju neki prvotimci, ali trener Joan Carrillo ističe kako su 'bijeli' spremni za veliki okršaj.

- Sutra je derbi, posebna utakmica u kojoj nema puno nepoznanica. Nedostaju nam petorica, Futacs, Hamza i Jeff zbog kartona, te Memolla i Kalinić zbog ozljeda. Znam da su to dobri i važni igrači za moju momčad, ali moj posao je raditi s igračima koji mogu igrati, ne razmišljam o igračima koji ne mogu. Momčad je radila dobro, pripremili smo se i spremni smo za sutrašnji derbi u 15.00 sati.

Kakva je atmosfera u vašoj svlačionici?

- Atmosfera je dobra, igrače je lako motivirati za ovu važnu utakmicu, samo o njoj pričaju. Imam puno povjerenja da će moja momčad pokazati samopouzdanje i karakter.

Jeste li gledali poraz Hajduka 4-0 u prvom dijelu sezone?

- Gledao sam i tu utakmicu, ali i remi u Maksimiru. Ako se dobro sjećam te prve utakmice i poraza, pred kraj prvog poluvremena momčadi su bile izjednačene, Said je imao sjajnu priliku glavom, a nakon što je Dinamo poveo, Hajduk je izgubio koncentraciju i Dinamo je pobijedio. Kad kola krenu nizbrdo, kad utakmica krene, malo toga možeš kontrolirati s klupe.

Što možete reći o momčadi Dinama?

- Dinamo je dobra momčad, dobri su to igrači, ali nemojte me pitati da nalazim dobre i loše stvari Dinama, nego da nađem dobre stvari kod nas. Dinamo ima 6 bodova više od nas, nije to previše, dvije utakmice... I zato mislim samo na svoju momčad i koncentriran sam na to kako da izborimo pobjedu. 

Tko je najbolji igrač Dinama?

- Svi pričaju o Soudaniju, Fernandesu i Ćoriću. Ok, dobri su, ali ja pričam o svojim igračima na isti način. Jedan igrač ne može pobijediti. Ne, Marko Futacs nije dobio Cibaliju, nego Hajduk. Neće nas pobijediti samo Soudani, Fernandes i Ćorić, ako im ne pomognu ostali suigrači. Samo momčad pobjeđuje.

Hoće li igrati Ohandza?

- Počeo je s treninzima ovaj tjedan, moram razgovarati s doktorima i oni će mi dati informaciju koliko može. Ali Ohandza ide u karantenu i u konkurenciji je.

Došli ste s određenim idejama i zamislima, koliko ste od toga uspjeli primijeniti u ova dva tjedna?

- Moram promijeniti različite stvari, ali u dva tjedna ne može se napraviti puno. Važno je da igrače ne zbunim, da im ne dam previše na brzinu. Nakon Dinama i odmora ćemo se pripremiti za proljeće. 

Bojite li se da će se vaša mlada momčad slomiti pod pritiskom važnosti utakmice. 

- Hajduk ima strast i ako je kontrolirate, to će biti sjajno. Veseli me kad sam u Vinkovcima vidio više navijača naše momčadi nego domaćih. Prijatelji su me zvali iz Španjolske i pitali jesu li dobro vidjeli, nisu mogli vjerovati da ih toliko prati klub na tako dalekom gostovanju. Osjećam taj dug prema njima, i mislim da im se možemo odužiti samo pobjedom. Moramo pobijediti i za njih, i za klub, i za grad, to je za mene jako važno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger