Obavijesti

Sport

Komentari 20

Carrillo je pod pritiskom, jedan i po' napadač i 20.000 navijača

Carrillo je pod pritiskom, jedan i po' napadač i 20.000 navijača
1

Hajduk nipošto, ni da izgubi derbi, ne bi smio opet smijeniti trenera. Jer pod Carrillom je Vlašić postao igrač od 8-9 milijuna eura, Memolla i Nižić reprezentativci... A ako dobije, eto ga na 'minus' četiri...

VIDEO

Savršen dan za derbi - u Splitu je trenutačno vrijeme milina: sunčano, 21 stupanj, navečer u 19 kad lopta krene s centra bit će 18 stupnjeva. Hajduk će imati, po slobodnoj procjeni, i više od 20.000 navijača na tribinama. U slučaju pobjede stiže na "minus četiri" do Dinama i možda čak i pretekne Rijeku, ovisno o ishodu njihova sutrašnjeg derbija s Osijekom. Imaju i dvije pobjede u nizu, dok je Dinamo dvije utakmice bez pobjede. Čak i forma je, dakle - barem na papiru - na Hajdukovoj strani i trebao bi imati puno razloga za miran ulazak u derbi. Pa ipak...

U Hajduku nema mira, za to se koji dan prije utakmice pobrinuo napadač Said izletjevši u drugu momčad i ostavivši suigrače na cjedilu. Said, naravno, nije Van Basten pa da ga se nikako ne bi moglo nadoknaditi, ali ako uzmemo u obzir da je prvi centarfor Futács polomljen, drugi centarfor Almeida bi igrao, ali je veliko pitanje hoće li moći. Treći špic je ćudljivi Ohandza, koji može biti apsolutno najbolji igrač na terenu, ali može i ući pa se za pet minuta uhvatiti za koljeno ili mišić i izaći ozlijeđen - ne bi mu bilo prvi put. Mlađe igrače poput Prtajina ili Kovačevića ovaj put ne bismo uzimali u obzir jer teško je za vjerovati da će im Carrillo dati priliku u ovako teškoj utakmici.

Ako, dakle, uzmemo sve to u obzir ispada da Saidov izostanak nipošto nije beznačajan jer Carrillo sad ima "jednog i po'" zdravog napadača. Ante Erceg napada s lijevog krila i on je vjerojatno najvažniji Hajdukov čovjek uopće, a tu je i Ohandza - on je tih "pola" napadača jer je obično 50 posto spreman, makar i takav zna biti najopasniji igrač Hajduka. Opcija B ako Ohandza u sredini zakaže praktički ne postoji. Osim ako se Almeida nije čudesno oporavio barem za zadnjih pola sata.

Veliki je to problem za Carrilla koji jednostavno mora napasti ranjivi Dinamo kako god zna. Između ostalog i zato što bi poraz od "modrih" u velikom derbiju značio i kraj svih ambicija Hajduka da bi se mogao uključiti u borbu za vrh. S "minus 10" zaostatka za Dinamom valjalo bi se okrenuti borbi s Osijekom za treće mjesto. A zadnjih dana s Poljuda stižu signali da Carrillo u tom slučaju više ne bi imao jednoglasnu podršku rukovodstva "bijelih" jer su igre Hajduka u zadnje vrijeme daleko od impresivnih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po nama, bila bi ogromna pogreška Hajduka da smijeni trenera čak i u slučaju poraza jer Španjolac na Poljudu radi dobar posao. Pod njim je procvjetao Vlašić i postao igrač od osam-devet milijuna eura, pod njegovim vodstvom čak su i Nižić i Memmolla postali reprezentativci (zamislite da vam je to netko rekao prije godinu i pol dana). Pa čak je i Tudor odigrao nekoliko odličnih partija za Hrvatsku kad nije bilo standardnih iz A-postave. Znači da je i on napredovao. Radošević je u zadnje vrijeme zabio tri dalekometna gola i razvija se u vrlo interesantnog zadnjeg veznoga... Gotovo kompletnoj momčadi porasla je vrijednost na tržištu, nakon dugo godina Hajduk je pobijedio Dinamo u gostima i sve su to stvari koje nikako ne treba zanemariti.

Uostalom, nije li predsjednik Ivan Kos nekidan rekao da "želi vjerovati kako je Hajduk iza sebe ostavio dane kad je sve ovisilo o jednoj utakmici". Ovo je važna utakmica, veliki derbi to uvijek jest, ali nipošto ne bi smjela biti sudbonosna. Ni za Hajduk, ni za Carrilla.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu