Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

CAS potvrdio kaznu Blatteru, a on se čudi: Ovo je neshvatljvo!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u ponedjeljak je odbio žalbu bivšeg predsjednika Fife Seppa Blattera, koji je prvo dobio osam godina, a potom šest godina zabrane rada u nogometu

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
3 komentara

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u ponedjeljak je odbio žalbu bivšeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera, kojemu je prvo izrečena osmogodišnja suspenzija, a potom smanjena na šest godina zabrane djelovanja u nogometu. 

Blatter: Nevin sam dok ne dokažu suprotno

- Kako se slučaj razvijao, drugačija odluka se nije mogla ni očekivati. Mnogo sam naučio radeći u Fifi 41 godinu. Naučio sam da su pobjede i porazi sastavni dio sporta. U tom svjetlu moram prihvatiti ovu odluku, iako je to teško shvatljivo, jer nije primjenjeno osnovno načelo sudskih postupaka - načelo nevinosti, dok se krivnja ne dokaže - između ostalog je u priopćenju za javnost izjavio optuženi i osramoćeni Sepp Blatter.

Blatter je kažnjen zbog toga što je bivšem čelniku Europske nogometne federacije (UEFA) Michelu Platiniju isplatio dva milijuna dolara za savjetničke usluge, bez da je s njim potpisao bilo kakav ugovor. Taj potez je Sud za sportsku arbitražu u svojoj odluci okarakterizirao "nepotrebnim darom bez ikakve ugovorne obveze".

Obojica bivših nogometnih čelnika su inicijalno bili kažnjeni osmogodišnjom zabranom djelovanja u nogometu. Blatteru je Fifino Etičko povjerenstvo u žalbenom postupku smanjilo kaznu na šest godina, a Platiniju je u svibnju ove godine CAS prepolovio kaznu na četverogodišnju suspenziju. 

Naši partneri pišu
Message