Obavijesti

Sport

Komentari 39

Cavani i Balotelli dvostruki strijelci, Totti odmah iza Piole

Cavani i Balotelli dvostruki strijelci, Totti odmah iza Piole
1

Urugvajski je napadač prvog zabio iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Luigi Giorgi na Juanu Zuñigi, a drugog iz sredine kaznenog prostora u donji lijevi kut

VIDEO

Nogometaši Milana, Napolija i Fiorentine ostvarili su domaće pobjede u sklopu 29. kola talijanske Serije A. Pojedinačnim su se učinkom istaknuli Mario Balotelli i Edinson Cavani...

Milan je na San Siru savladao Palermo s 2-0, a oba je gola za "rossonere" postigao Balotelli. Prvog u 8. minuti iz jedanaesterca kojeg je prethodno sam izborio nakon prekršaja Salvatorea Aronice, a drugog u 66. minuti zakucavši iz blizine loptu koju nije uspio ukrotiti vratar Palerma Stefano Sorrentino. Bili su mu to 6. i 7 prvenstveni gol za Milan u šestoj odigranoj utakmici, a svoju je momčad vratio na pobjednički kolosijek nakon teškog 4-0 poraza od Barcelone na Camp Nou i ispadanja u osmini finala Lige prvaka.

Napoli je na San Paolu savladao Atalantu s tijesnih 3-2 uz dva gola Edinsona Cavanija i jednim Gorana Pandeva. Bila je to za Napolitance prva pobjeda u zadnjih šest utakmica Serije A, dok je Cavani, najbolji strijelac lige, zabio prvi put nakon šest utakmica posta.

Urugvajski je napadač prvog zabio iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Luigi Giorgi na Juanu Zuñigi, a drugog iz sredine kaznenog prostora u donji lijevi kut na asistenciju Pandeva, nakon što je prethodno okrenuo svog čuvara na mjestu. Time je došao do brojke od 20 golova u sezoni.

Atalanta je bila tvrd orah i dva puta se vraćala u egal autogolom Paula Cannavara i golom Germana Denisa, ali je konačnih 3-2 u 81. minuti postavio Pandev s ruba peterca nakon lijepe asistencije Pabla Armera. Marko Livaja u igru je za Atalantu ušao u 66. minuti, dok Igor Budan nije bio niti na klupi.

Fiorentina je na Artemio Franchiju također sa 3-2 savladala Genou, a gol odluke zapravo je bio autogol Mattie Cassanija iz 77. minute, dvije minute nakon što je Genoa ostala s igračem manje zbog isključenja Andree Bertolaccija. Preostala dva gola u 15. ovosezonskoj pobjedi "viola" postigli su Albnerto Aquilani i Juan Cuadrado.

Chievo je kao gost kasnim golovima Adriana Stoiana i Cyrila Thereaua slavio na gostovanju kod Pescare 2-0 i tako ju gurnuo korak bliže ispadanju iz lige. Ante Vukušić je za poraženi sastav igrao do 58. minute.

Pobjeda Rome, Totti odmah iza Piole

Nogometaši Rome savladali su na svom Olimpicu Parmu sa 2-0, dok je Torino na domaćem travnjaku pobijedio Lazio 1-0 u sklopu 29. kola Serije A...

Roma je četvrtu pobjedu u zadnjih pet kola slavila golovima Erika Lamele i Francesca Tottija. Lamela je doveo rimsku "vučicu" u vodstvo već u 7. minuti, iz blizine skrenuvši udarac Danielea De Rossija u mrežu, dok je Totti zabio u 70. minuti iz slobodnog udarca, pogodivši suparničku mrežu ispod živog zida.

Lameli je to bio 13., a Tottiju 11. ovosezonski gol, te 226. ukupno u Seriji A kojim je na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca Serije A prestigao na drugom mjestu Gunnara Nordahla (vodeći je Silvio Piola s 274 gola, op.a.).

Najbliže golu Parma je bila u 62. minuti kada je Gabriel Paletta uzdrmao gredu glavom.

Jedini gol u susretu odigranom u Torinu zabio je Jonathas u 78. minuti iskoristivši tako brojčanu nadmoć koju je Torino imao već od 16. minute kada je isključen Michael Ciani. Zabio je nakon asistencije Alessija Cercija iz kornera, a bio mu je to prvi gol za Torino.

Serie A, 29. kolo:

  • Siena - Cagliari 0-0
  • Milan - Palermo 2-0 (Balotelli 8-11m, 66)
  • Fiorentina - Genoa 3-2 (Aquilani 33, Cuadrado 62, Cassani 77-ag / Portanova 58, Antonelli 69)
  • Napoli - Atalanta 3-2 (Cavani 4-11m, 65, Pandev 81 / Cannavaro 31-ag, Denis 73)
  • Pescara - Chievo 0-2 (Stoian 88, Thereau 90+3)
  • Roma - Parma 2-0
  • Torino - Lazio 1-0

Ljestvica:

  • 1. Juventus 65
  • 2. Napoli 56
  • 3. Milan 54
  • 4. Fiorentina 51
  • 5. Roma 47
  • ...
  • 18. Siena 25
  • 19. Pescara 22
  • 20. Palermo 21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'