Obavijesti

Sport

Komentari 35

Cedevita izgubila u Mitrovici, Cibona je osigurala ostanak

Cedevita izgubila u Mitrovici, Cibona je osigurala ostanak
1

Košarkaši Cibone pobijedili su Sutjesku u Zagrebu 93-76, dok je Cedevita izgubila na gostovanju kod Mega Leksa 100-93 u nedjeljnim utakmicama 22. kola ABA lige

VIDEO

Košarkaši Cedevite u susretu su 22. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici 93-100 (24-17, 22-30, 23-25, 24-28).

Hrvatski je prvak čitavo drugo poluvrijeme hvatao zaostatak, a ključnom se pokazala situaciju četiri i pol minute prije kraja pri rezultatu 86-85 za domaći sastav. Tada je Pullen promašio polaganje za vodstvo Cedevite, a u protunapadu je Luwawu-Cabarrot napravio očiti prekršaj u napadu na Žganecu, ali suci su dosudili prekršaj Žganeca i priznali koš Luwawu-Cabarrota.

Takva odluka ražestila je klupu Cedevite koja je još dobila i tehničku pogrešku, pa je serijom slobodnih bacanja Mega Leks pobjegla na 92-85 i tu prednost zadržala do kraja.

Jacob Pullen je sa 25 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Luwawu-Cabarrot ubacio 18 za Mega Leks. Cedevita je četiri kola prije kraja ligaškog dijela na omjeru pobjeda i poraza 16-6, dok je Mega Leks na 15-7. U borbi za pozicije od drugog do četvrtog mjesta je i Crvena zvezda s omjerom 15-6 uoči dvoboja s MZT-om u ponedjeljak.

Cibona je svladala nikšićku Sutjesku s uvjerljivih 93-76 (20-13, 26-25, 28-15, 17-23) u Draženovu domu. Domaćin je protiv crnogorskog predstavnika bio u prednosti tijekom čitavog dvoboja, a na poluvrijeme otišao s osam koševa viška.

Jedino krizno razdoblje dogodilo se početkom nastavka kada se Sutjeska primaknula na 48-47. No tada je krenula velika serija "vukova" od 26-3 kojom su se odvojili na 24 razlike (74-50) i odlučili pitanje pobjednika.

Ante Žižić s 19 koševa i 10 skokova bio je prvo ime Cibone, James Florence dodao je 18, dok je Nemanja Vranješ ubacio 18 za Sutjesku.

Ovom pobjedom Cibona se odvojila na tri pobjede više u odnosu na dvije momčadi sa začelja ljestvice, čime je praktički osigurala ostanak. Cibosi su sada na omjeru pobjeda i poraza 10-12, a Sutjeska na 7-15, kao i Tajfun.

ABA liga, 22. kolo:

  • Cibona - Sutjeska 93-76
  • Mega Leks - Cedevita 100-93
  • Zadar - Metalac 88-72
  • Krka - Igokea 74-64
  • Budućnost - Partizan 78-65
  • Olimpija - Tajfun 77-69
  • Crvena zvezda - MZT (ponedjeljak)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica