Obavijesti

Sport

Komentari 17

Prosuli +7: Cedevita ispustila pobjedu kod prvaka Europe

Prosuli +7: Cedevita ispustila pobjedu kod prvaka Europe
7

Iako su šest minuta prije kraja imali sedam razlike, košarkaši Cedevite u Pireju su izgubili 79-77 od Olympiacosa. Ni nakon četiri utakmice u Euroligi nemaju pobjedu

VIDEO

Prvi put u Euroligi momčad Božidara Maljkovića imala je realnu šansu ukrasti pobjedu, ali nije izdržala. 

Presudio je skok u napadu Hinesa, koji je uz puno sreće nakon toga dodao Sloukasu za koš uz dodatno bacanje, kojim je Olympiacos poveo 75-74 pola minute prije kraja. Na drugoj je strani Bracey Wright promašio tricu, a Grci su do kraja samo trebali pogađati slobodna bacanja, što su činili nepogrešivo.

Nitko ne voli poraze, ali ovaj nam ulijeva samopouzdanje

Lukavi Suton je namjerno je promašio drugo slobodno bacanje i uhvatio odbijanac, ali lopta mu je ispala iz ruku pa Cedeviti nije uspio izboriti produžetak.

Kako smo i navikli ove sezone, Cedevitu su nosili visoki igrači. Bilan je zabio 16, Andrić 15, a Gelabale 11 koševa, no potonja dvojica u završnici su ispala zbog petog prekršaja. Green je zabljesnuo s tri trice, no Wright ponovno ništa nije mogao pogoditi (šut 3-9, trica 0-3). Domaćine je predvodio Spanoulis s 21 košem.

- Ovaj poraz za nas je poput pobjede, namučili smo prvaka Europe do zadnje sekunde. Ovaj nam poraz daje povjerenje da dobro radimo i treniramo, nakon dugo vremena svi su zdravi, a nestrpljivo čekamo povratak Marka Tomasa... Nitko ne voli poraze, ali ovaj nam ulijeva samopouzdanje za utakmice u ABA ligi - rekao je Božo Maljković.

Unatoč novom porazu, Cedevita se ovaj put barem nije osramotila. Doduše, Olympiacos, iako je europski prvak, bez trenera Dude Ivkovića izgleda znatno lošije i ne bi bilo iznenađenje čak ni da ne uđe u Top 16. 

No ovom si je pobjedom popravio akcije, a hrvatskom viceprvaku ostaje da pokuša nadmašiti lanjski učinak Zagreba (2-8) ili barem ostvariti povijesnu euroligašku pobjedu. 

Iduća je prilika idućeg petka kad u Dom Dražena Petrovića stiže neuvjerljiva Caja Laboral.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana