Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cedevita leti visoko: Ovacije su dobili i na recepciji hotela

Cedevita leti visoko: Ovacije su dobili i na recepciji hotela
2

BUDILI MRŠIĆA Trenera Cedevite Veljka Mršića u tri ujutro zvali su s recepcije i molili ga da utiša igrače, iz čijih se soba čuo smijeh nakon slavlja nad Limogesom

VIDEO

Francuzi su baš dobri domaćini. Ne samo jer je Cedevita iz dvorane Beaublanc otišla s pobjedom, nego ju je još i osoblje hotela, s nekolicinom gostiju koji su se zatekli u predvorju, dočekalo velikim aplauzom. Nije im se to još dogodilo...

Teško je bilo zaspati nakon velike pobjede, adrenalin je još jurio tijelima igrača pa su s recepcije u tri ujutro probudili Veljka Mršića i upozorili ga da se iz soba igrača čuje glasan smijeh pa gosti s četvrtoga kata ne mogu spavati. No dok ih je trener došao smiriti, društvo se već razišlo u svoje sobe.

Prvaci i u proslavama

Uostalom, prije toga proslavio je i Mršić, s upravom kluba u gradu.

- Proslavili smo, naravno, barem smo u tome dobri. Znamo se proveseliti, a pobjeda je bila stvarno dobar povod - nasmijao se predsjednik kluba Mladen Veber.

Ali i teško bi igračima bilo zamjeriti nešto glasnije druženje nakon pobjede koja ih je dovela na prag ulaska u Top 16 fazu Eurolige, u kojoj Cedevita nikad nije bila, kao ni bilo koji hrvatski klub u posljednjih šest godina.

- Uživamo u ovim trenucima i lijepo je što se produljuju. Velika je to stvar i za klub i za hrvatsku košarku - kaže Veber, svjestan važnosti iskoraka u Euroligi u vrijeme promjena u ustroju europske klupske košarke.

Treba osvojiti ABA ligu

- Želio bih da participacija nas iz ABA lige bude opipljiva u Euroligi, da se na Cedevitu može računati, a to će biti važno u budućem slaganju karata u europskoj košarci. Idemo svojim putem koji smo zacrtali, da postanemo i ostanemo stabilan euroligaš, ne da plešemo jedno ljeto, nego da svake godine imamo iskorak više. Ovim potencijalnim, a nadam se i stvarnim nastupom u Top 16, mislim da idemo u tom smjeru - kaže predsjednik hrvatskog prvaka.

No pravi je cilj sezone osvajanje ABA lige. Uostalom, samo tako Cedevita može zadržati kontinuitet nastupa među europskom elitom.

- Želimo svake godine sve više napredovati, ali trebat ćemo to pokazati u regionalnoj ligi i pokušati je osvojiti. To je trofej koji nam nedostaje u riznici i to smo si zacrtali za ovu sezonu.

Jednu pobjedu od Top 16

Čak i s trima porazima Cedevita bi mogla ući u drugu fazu Eurolige jer Milano i Limoges igraju međusobno u posljednjem kolu. Ako mora izgubiti od Efesa i Milana, bilo bi dobro da porazi budu manje od šest, odnosno devet razlike zbog stvaranja kruga.

Dolazi Šarić, ali s kojim trenerom?

Igor Kralj/PIXSELL

U četvrtak u Zagrebu gostuje Anadolu Efes s miljenikom zagrebačke publike Dariom Šarićem. Sve se glasnije govori o smjeni trenera Dude Ivkovića, a zbog mogućeg pozitivnog šoka bilo bi dobro da do nje ne dođe prije te utakmice. Prije Efesa u nedjelju Cedevita igra protiv Partizana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'