Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cedevita na sudu zbog Baje (16): Sparsi traže velik novac

Cedevita na sudu zbog Baje (16): Sparsi traže velik novac
7

Sarajevski košarkaški klub Spars tužit će Cedevitu zbog “otimanja” mladog hrvatskog reprezentativca Darka Baje (16). Traže nerazuman iznos, kaže M. Mamić

VIDEO

Nakon blamaže reprezentacije protiv Češke u Lilleu, na pomolu je novi skandal u hrvatskoj košarci. Barem iz perspektive sarajevskoga kluba Spars, koji priprema tužbu protiv Cedevite zbog "otimanja" mladog igrača, 16-godišnjeg Darka Baje.

Riječ je o dečku iz Viteza, kadetskom reprezentativcu Hrvatske, kojeg je naša javnost donekle mogla upoznati na Jordan Brand Classicu, koji se ovog proljeća održao u Zagrebu.

- Ovo je klasična krađa igrača, koja ne može proći nekažnjeno. Imali smo kontakte sa Zagrepčanima, to ne mogu osporiti, ali nismo se dogovorili oko uvjeta. Očekivali smo da se pojavi na treninzima, računali na njega ozbiljno u predstojećoj sezoni, što u kvalifikacijskom turniru za juniorsku Euroligu, što u seniorskoj momčadi. No Darko se nije pojavio, otišao je trenirati s Cedevitom, iako ima ugovor s nama još dvije godine - rekao je Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars.

Dodao je da je Bajo suspendiran, a klub će zaštitu prava tražiti pri Fibi, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Na tužbi radi skupina odvjetnika iz Slovenije i Njemačke, a trebala bi biti spremna do kraja tjedna.

I dok Sarajlije tvrde da su dosta uložili u Baju, koji je kod njih naperedovao i dogurao do reprezentacije, iz Cedevite odgovaraju kako je odšteta koju su tražili za ovog 16-godišnjaka nerazumna.

- Njegovi roditelji preselili su se u Zagreb, pa ni Darko nije želio ostati u Sarajevu. Mi jesmo zainteresirani i pokušavamo se dogovoriti oko odštete, i to već pola godine - objasnio nam je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

- Njihovo je pravo da traže što žele, ali mi smo im nudili odštetu u rangu onoga što smo svojedobno platili za Jusufa Nurkića ili Džanana Musu, a ono što oni traže je nerazumno. I dalje se pokušavamo dogovoriti i nadam se da ćemo uspjeti - rekao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...