Obavijesti

Sport

Komentari 4

Cedevita porazom od Spartaka izgubila je šansu za prolazak

Cedevita porazom od Spartaka izgubila je šansu za prolazak
1

Cedevita je izgubila u zagrebačkom Domu Sportova 73-68 u dvoboju petog kola G skupine Eurocupa te time izgubila mogućnost nastavka natjecanja u Top 16 fazi

VIDEO

Košarkaši Cedevite izgubili su u zagrebačkom Domu Sportova 73-68 u dvoboju petog kola G-skupine Eurocupa, te time izgubili mogućnost nastavka natjecanja u Top 16 fazi.

Nakon pet odigranih utakmica momčad Dražena Anzulovića, lanjski polufinalist natjecanja, ostala je na samo jednoj pobjedi.

U izjednačenoj zagrebačkoj utakmici ruska je momčad, koju vodi slovenski stručnjak Jurij Zdovc, došla do maksimalne, pete pobjede. Crnogorski 25-godišnji centar Vladimir Dragičević bio je najbolji igrač u gostujućim redovima sa 16 koševa, šest skokova i tri osvojene lopte.

I u domaćim je redovima najbolji bio centar: Miro Bilan ubacio je 16 koševa uz osam skokova. Jedini preostali dvoznamenkasti košarkaš u domaćim redovima bio je Matjaž Smodiš, koji je ubacio 12 koševa.

Cibona upisala novi poraz

Košarkaši Cibone izgubili su kod Gravelinesa u dvoboju petog kola A-skupine Eurocupa 81-77, čime su upisali peti poraz u petom nastupu...

Parirali su Zagrepčani, međutim, jako dobro vodećoj momčadi skupine, koja dosad ne zna za poraz, te odigrali najbolju utakmicu u skupini. U nekoliko su navrata, pa čak i u posljednjoj dionici utakmice, igrači Danijela Lutza vodili, no u izjednačenoj su utakmici na kraju pobjedu ipak odnijeli iskusniji Francuzi.

Andrija Žižić s 20 koševa i osam skokova bio je najbolji u redovima Cibone. Goran Suton dodao je 13, a Antwain Barbour i Damjan Rudež po deset koševa.

Ludovic Vaty s 20 koševa i sedam skokova bio je najbolji igrač na parketu.

Ciboni je ovo bio 15. poraz zaredom u dvjema posljednjim europskim sezonama. Lanjsku su u Euroligi okončali omjerom 0-10 u skupini. Taj će katastrofalan niz "cibosi" imati priliku napokon zaustaviti idućeg utorka u Zagrebu protiv jeruzalemskog Hapoela, koji je u petom kolu kod kuće izgubio od Donjecka 74-68.

Od hrvatskih košarkaša u utorak je nastupio i Bruno Šundov, čiji je Lukoil Academic u okviru skupine D izgubio u Bugarskoj od belgijskoig Oostendea 83-77. Hrvatski je centar ubacio 14 koševa uz tri skoka. Niti on neće vidjeti Top 16 fazu natjecanja.

Eurocup, 5. kolo, skupina G:

Cedevita – Spartak St. Peterburg 68-73

Benetton – Bayern (kasnije)

Redoslijed: 1. Spartak 5-0, 2. Benetton 2-2, 3. Bayern 1-3, 4. Cedevita 1-4

skupina A:

Gravelines – Cibona 81-77

Redoslijed: 1. Gravelines 5-0, 2. Donjeck 4-1, 3. Hapoel 1-4, 4. Cibona 0-5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići