Obavijesti

Sport

Komentari 40

Cedevita od raja do poraza od Efesa: Šarić upropastio feštu

Cedevita od raja do poraza od Efesa: Šarić upropastio feštu
10

Košarkaši Cedevite izgubili su utakmicu osmog kola skupine B Eurolige u Zagrebu od Anadolu Efesa 81-75 i odgodili pitanje prolaska dalje za posljednja dva kola...

VIDEO

Početak posljednje četvrtine i trica Luke Babića donijeli su Cedeviti velikih 68-58 protiv Anadolu Efesa . Bila je to prednost koja je digla na noge prepun Draženov dom. No nije bilo dovoljno. Turci su serijom 11-0 došli do prednosti 75-70 koju do kraja nisu ispuštali za konačnih 81-75 .

Poraz Zagrepčanima znači da još uvijek matematički nisu sigurni sudionici Topa 16 Eurolige , nego će to trebati potvrditi pobjedom nad Milanom ili porazom manjim od osam koševa razlike, također u Zagrebu, ili pobjeodm na strani kod Laboral Kutxe , što je objektivno puno teže očekivati.

VIDEO

Više od 5000 duša ispunilo je Ciboninu dvoranu u želji da prisustvuje povijesnom uspjehu Mršićevih izabranika. No pritisak kao da je ostavio traga na igračima. Turci su na početku vodili 7-3, a Thomas Heurtel okrenuo je minus gostiju 11-7 u plus 17-13 nakon prvih 10 minuta.

Besprijekoran je među domaćinima bio Fran Pilepić . Raspištoljio se i ubacio tri trice u drugoj dionici za držanje priključka. Odgovorio mu je Brown i pokazao zašto zarađuje 1,7 milijuna eura u sezoni. Pridružio mu se i hrvatski reprezentativac Dario Šarić parirajući u skoku. Na velikom odmoru Efes je imao 42-39.

Cedevita je napokon proigrala u trećoj četvrtini. Nakon što se Efes odvojio na +6, slobodnim bacanjima Bilana i četvrtom tricom Pilepića iz četvrtog pokušaja (!) crveni su odjurili na 55-54, potom i produžetkom serije na 13-0 na 65-57. Na ulasku u zadnjih deset minuta Babić je zabio tricu za okruglih deset, ali tu su počeli problemi.

Turci nisu podlegli pritisku pune dvorane i zabijali su s distance u ključnim trenucima. Ulazile su trice Šariću, Batuku, a nekoliko je vezanih napada domaćina završavalo u bloku Efesa. Već je dvije minute prije kraja bilo jasno da to Mršićevi ne mogu dostići, a momčad Dude Ivkovića kupila si je šansu za ostanak u kombinacijama za drugi krug.

Najefikasniji pojedinac kod Cedevite bio je Miro Bilan s 18 poena i osam skokova, tek je koš manje ubacio Jacob Pullen , a dvoznamenkast učinak imali su i Fran Pilepić (12, sve trice) te Luka Babić (10; sedam skokova).

Kod Efesa je najbolji bio baš Dario Šarić s double-doubleom (16 koševa, deset skokova), 12 je dodao Derrick Brown, a po 10 Granger i Diebler .

Ni hajdukovci nisu pomogli

"Bili" tjedan u Zagrebu nogometaši Hajduka iskoristili su za posjet utakmici. Sjedili su Splićani tik uz teren i bodrili Cedevitu, ali nije išlo. Nadaju se da će i drugi zagrebački klub izgubiti za dva dana, kad Hajduk ide u goste Dinamu .

Slavko Midžor/PIXSELL

Euroliga, skupina B, 8. kolo:

  • Cedevita - Anadolu Efes 75-81 (13-17, 26-25, 26-15, 10-24)
  • Laboral Kutxa - Limoges 92-56
  • Olympiacos - Milano 73-63
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu